Siirry sisältöön

Kylmäsäilytys ja -jäähdytys

Hyvät kylmätilat eivät tuota keittiöön ylimääräistä lämpöä tai melua.

Kylmä- ja pakastehuoneet sekä jäähdytyshuoneet toteutetaan energiatehokkaimmin keskuskoneellisina. Kun lauhduttimien lämpö ei kuormita keittiötilaa, lämpötilaoloja on helpompi hallita ja ilmanvaihtotarve vähenee.

Jäähdytyksen lauhdelämpö voidaan siirtää esimerkiksi ilmanvaihtokoneen tuloilman esilämmitykseen, mikä tehostaa energiankäyttöä entisestään.

Vinkit energiatehokkaampaan kylmäsäilytykseen ja -jäähdytykseen

Esimies:
  • Seuraa säännöllisesti säilytyslämpötiloja.
  • Seuraa tuotteiden kiertoa ja vältä turhaa varastointia.
  • Tuotteet omille paikoilleen: avaamattomat säilykepurkit eivät kuulu kylmäkaappiin.
  • Huolehdi, että ovien tiivisteet pidetään puhtaina.
Käyttäjä:
  • Älä pidä kylmävarastojen ovia auki, kun purat elintarvikekuormia.
  • Peitä tuotteet kylmäsäilytyksessä: höyrystimien pinnalle tiivistyvä kosteus lisää energiankulutusta ja elintarvikkeiden sisältämät hapot syövyttävät laitteen metalliosia.
  • Muista ettei jäähdytyskaappi ole kylmäsäilytyslaite. Jäähdytyslaitteen energiankulutus kylmäsäilytystoiminnolla voi olla yli 10-kertainen tavanomaiseen kylmäsäilytyslaitteeseen verrattuna.
Huolto:
  • Ohjelmoi kylmähuoneiden automaattiset sulatusajat yöajalle.
  • Ajasta jääpalakoneet toimimaan yöllä.
  • Älä sijoita kylmälaitteita lämmönlähteiden viereen.
  • Varmista esteetön ilmankierto laitteen ulkopuolella ja sisällä.
  • Puhdista tiivisteet säännöllisesti ja vaihda rikkoutuneet uusiin.
  • Puhdista lauhduttimet säännöllisesti.
  • Tarkista kylmäaineen määrä.



Sivua päivitetty viimeksi 5.2.2024