Siirry sisältöön

Ammattikeittiöt

Ammattikeittiön suunnittelulla ja hankinnoissa tehtävillä valinnoilla on merkittävä vaikutus useiden tuotteiden ja palvelujen elinaikanaan käyttämän energian määrään ja hiilidioksidipäästöihin ja siten myös energiakustannuksiin.

Suomessa toimii noin 22 000 ammattikeittiötä, joissa valmistetaan vuoden aikana yli 810 miljoonaa ateriaa. Suomen ammattikeittiöt kuluttavat sähköä ja lämpöä vuoden aikana arviolta 2,4 terawattituntia, josta sähkön osuus on noin 641 GWh (35 %).


Energiatehokkuutta parantavat:
  • työtilojen oikea suunnittelu
  • työtapojen ja aikataulujen kehittäminen
  • laitteiden tarkoituksenmukainen käyttö ja
  • energianäkökulma ja elinkaarikustannukset laitehankintojen kriteerinä.

Sivua päivitetty viimeksi 5.2.2024