Siirry sisältöön

Ammattikeittiön energiatehokkuusvinkit

Esimies:
  • Järjestä riittävä käyttäjäkoulutus henkilöstölle.
  • Arvioi energiansäästön mahdollisuudet ja keinot.
  • Informoi henkilöstöä tavoitteista ja toimenpiteistä, seuraa energiankulutusta ja tuloksia.
  • Selkeät yhteiset tavoitteet, tieto muutoksista kertyvistä hyödyistä ja mielekkäät kannustimet vauhdittavat energiankäytön tehostamista.
  • Varmista, että kaikilla työntekijöillä on tietoa, taitoa ja välineitä työskennellä
    energiaa säästävästi. Muista perehdyttää uudet tiimin jäsenet huolellisesti keittiön energiapiheille tavoille.
  • Satsaa uuteen teknologiaan ja kehittyniin tietojärjestelmiin.
  • Vältä ylimitoitusta, valitse laitteet prosessien ja kapasiteetin mukaan.
  • Valitse monitoimisia laitteita, hyödynnä teknologiaa.

Keittiöhenkilökunta:
  • Vaadi automatiikkaa ja ohjelmointimahdollisuuksia. Ajastimilla, lämpötilamittareilla tai automatiikalla varustetut kypsennyslaitteet vähentävät hukkakulutusta ja lyhentävät valmistusaikoja.
  • Laitteiden puhdistus- ja kunnossapitoautomatiikan hyödyntäminen on tärkeää laadun ja energiansäästön kannalta.



Sivua päivitetty viimeksi 5.2.2024