Ammattikeittiön energiatehokkuusvinkit
Esimies:- Järjestä riittävä käyttäjäkoulutus henkilöstölle.
- Arvioi energiansäästön mahdollisuudet ja keinot.
- Informoi henkilöstöä tavoitteista ja toimenpiteistä, seuraa energiankulutusta ja tuloksia.
- Selkeät yhteiset tavoitteet, tieto muutoksista kertyvistä hyödyistä ja mielekkäät kannustimet vauhdittavat energiankäytön tehostamista.
- Varmista, että kaikilla työntekijöillä on tietoa, taitoa ja välineitä työskennellä
energiaa säästävästi. Muista perehdyttää uudet tiimin jäsenet huolellisesti keittiön energiapiheille tavoille. - Satsaa uuteen teknologiaan ja kehittyniin tietojärjestelmiin.
- Vältä ylimitoitusta, valitse laitteet prosessien ja kapasiteetin mukaan.
- Valitse monitoimisia laitteita, hyödynnä teknologiaa.
Keittiöhenkilökunta:
- Vaadi automatiikkaa ja ohjelmointimahdollisuuksia. Ajastimilla, lämpötilamittareilla tai automatiikalla varustetut kypsennyslaitteet vähentävät hukkakulutusta ja lyhentävät valmistusaikoja.
- Laitteiden puhdistus- ja kunnossapitoautomatiikan hyödyntäminen on tärkeää laadun ja energiansäästön kannalta.