Siirry sisältöön

Ilmanvaihto

Ilmanvaihto on tärkeä osa ammattikeittiöiden viihtyisyyttä, työturvallisuutta ja tuottoisia työskentelyolosuhteita. ilmanvaihdon energiankulutusta voidaan vähentää huomattavasti oikeilla ratkaisuilla. Esimerkiksi perinteisen, ei-optimoidun ilmanvaihtojärjestelmän lämmitysenergiankulutus voi olla jopa 10-kertainen energiatehokkaaseen ratkaisuun verrattuna.

Ilmanvaihtojärjestelmän oikea mitoitus sisäilmasto merkitsee säästöjä investoinneissa ja puhaltimien sähkönkulutuksessa.

Energiankulutusta pienentäviä ratkaisuja:
  • Sijoita keittiölaiteryhmät seinän viereen aina kun mahdollista: keskelle lattiaa sijoitettu laiteryhmä tarvitsee 1,6-kertaisen poistoilmavirran.
  • Huuvan hyötysuhde paranee sieppaussuihkulla. Perinteinen huuva tarvitsee 1,3-kertaisen poistoilmavirran, mikä myös lisää energiankuutusta samassa suhteessa.
  • Poistoilman lämmöntalteenotto pienentää lämmitysenergian kulutusta.
  • Ilmanvaihdon ohjaus todellisen käyttörytmin perustella vähentää lämmitys- ja sähköenergian kulutusta: jos laitteiden todellinen käyttötarve on 50 prosenttia, tarpeenmukainen ohjaus puolittaa ilmanvaihdon lämmitysenergiankulutuksen.



Sivua päivitetty viimeksi 5.2.2024