Siirry sisältöön

Jakelulaitteet

Jakelulaitteiden energiatehokkaan käytön tärkein sääntö on oikea-aikaisuus. Usein laitteet kytketään päälle liian aikaisin, mikä aiheuttaa hukkakulutusta.

Lautaslämmitin:
  • Lautasten lämmitys on tarpeen, kun halutaan varmistaa annoksen pysyminen kuumana.
  • Lautasia ei tarvitse lämmittää, jos aterian eri osat ovat samalla lautasella (esimerkiksi kouluateriat).
  • Säädä lautaslämmittimen termostaatti noin 70 celsiusasteeseen.
  • Laitteen lämmitys kestää 1,5 h.
Lämpöhaude:
  • Älä laita liikaa vettä lämpöhauteisiin; noin 4 cm riittää.
  • Automaattinen vedenotto, mieluummin lämmin vesi.
  • Kytke virta lämpöhauteisiin 30-50 minuuttia ennen tarjoilun alkua. Kylmällä vedellä täytettynä lämmitykseen kuluu 50 min. (1 kWh) ja lämpimällä vedellä 30 min. (0,6 kWh).
Lasikko/kylmäjakelukaluste:
  • Yöverho tai luukut säästävät noin 30 prosenttia sähkönkulutuksesta; säästö voi olla noin 17 kWh/vrk.
  • Tyhjennä laite yön ajaksi. Se kylmenee uudelleen noin 15 minuutissa.



Sivua päivitetty viimeksi 5.2.2024