Siirry sisältöön

2000-luvun sähkölämmitteisen pientalon energiaremontti – lämmönjaon muutos

Korjaussuunnitelmassa toteutetaan pientaloon laaja energiaremontti, jossa muutetaan talon lämmitysmuoto sekä lämmönjakotapa, vaihdetaan ilmanvaihtokone, otetaan käyttöön aurinkolämpö- ja aurinkosähköjärjestelmät sekä parannetaan rakenteita.



Huomioita korjaussuunnitelmaan

  • Talon kylpyhuoneremontti tulee tehtäväksi todennäköisesti tiekartan aikajänteellä, mutta sen toteutus ei vaikuta rakennuksen E-lukuun. Tiekartassa on esitetty vain E-lukuun vaikuttavia toimenpiteitä ja niihin suoraan liittyviä rakenteiden korjauksia.
  • Vesikiertoiseen lattialämmitykseen siirtymisen taloudellisesti kannattava toteutus edellyttää tyypillisesti, että lattiaremontti ollaan tekemässä jokatapauksessa eikä vain lämmönjaon muutoksen vuoksi.
  • Rasitusolosuhteet ja huolto vaikuttavat ikkunoiden ja julkisivuverhoilun käyttöikään. Ikkunoiden uusiminen energiatehokkaampiin parantaa energiatehokkuuden ohella lämpöviihtyvyyttä. Julkisivuremontin yhteydessä toteutettavan lisäeristämisen taloudellinen kannattavuus jää tässä tapauksessa heikoksi, koska energiankulutusta on jo pienennetty voimakkaasti muilla toimenpiteillä. Vaikka lisäeristämistä ei toteutettaisi, rakennuksen ilmatiiveyttä voidaan parantaa merkittävästi julkisivuverhoilun ja ikkunoiden uusimisen yhteydessä.

Sivua päivitetty viimeksi 15.2.2024