Kriteerit
Vastuullisuuskriteerit:Opas vastuullisiin elintarvikehankintoihin – suosituksia vaatimuksiksi ja vertailukriteereiksi (pdf) (5.7 MB)
Guide for the Responsible Procurement of Food – Recommendations for requirements and evaluation criteria (pdf) (5.7 MB)
Guide till ansvarsfull livsmedelsupphandling – rekommendationer blir till krav och jämförelsegrunder (pdf) (2.1 MB)
Julkaistu: 12/2020
Päivitetty: 6/2023
Laajuus: 102 s.
Tämän oppaan tarkoituksena on auttaa julkisen sektorin toimijoita hankkimaan vastuullisesti tuotettuja elintarvikkeita.
Opas sisältää kokonaisuudessaan vastuullisuuskriteereitä ja hankintaohjeistusta seuraaville tuoteryhmille:
- kasvikset, marjat, hedelmät ja viljat
- kahvi, tee ja kaakao
- sianliha ja sianlihatuotteet
- siipikarjanliha ja siipikarjanlihatuotteet, muna ja munatuotteet
- naudanliha ja naudanlihatuotteet
- maito ja maitotuotteet
- kala ja kalatuotteet
- eläinten hyvinvointi ja terveys
- elintarviketurvallisuus
- ympäristövaikutukset
- sosiaalinen vastuullisuus
Opas vastuullisiin elintarvikehankintoihin – suosituksia vaatimuksisksi ja vertailukriteereiksi – Esite (pdf) (1.2 MB)