Siirry sisältöön

Ammattikeittiölaitteet

Suomessa toimii noin 22 0000 ammattikeittiötä, joissa valmistetaan yli 810 miljoonaa ateriaa vuodessa. Hyvin suuri osa ammattikeittiöistä toimii julkisella sektorilla. Suurimmat ammattikeittiöryhmät on koulut ja oppilaitoskeittiöt sekä sairaaloiden keittiöt.

Ammattikeittiölaitteet kuluttavat Suomessa sähköä kylmäsäilytykseen, ruoanvalmistukseen sekä astianpesuun vuodessa arviolta yli 65 miljoonan euron arvosta, noin 641 gigawattituntia. Kulutus vastaa keskikokoisen kaupungin vuotuista sähkönkulutusta. Ammattikeittiölaitteiden elinkaari on pitkä, yli kymmenen vuotta, joten laitehankinnoilla vaikutetaan keittiöiden energiankulutukseen pitkälle tulevaisuuteen.

Työkaluja ja lisätietoa

Motiva: Energiatehokas ammattikeittiö

Energiatehokas ammattikeittiö – kansiEnergiankäytön tehostaminen lisää ammattikeittiöiden tuottavuutta ja kannattavuutta sekä vähentää toiminnan ympäristökuormitusta. Opas kokoaa yhteen elementit ja palaset, joista ammattikeittiöiden energiatehokkuus rakentuu. Opas ohjaa kiinnittämään huomiota työtapoihin, valmistus-, säilytys- ja puhdistusprosesseihin sekä laitteiden energiatehokkuuteen. Myös energiatehokkailla hankinnoilla ja laitekannan oikealla mitoituksella on ratkaiseva merkitys kulutukseen.

Lataa opas:

Ympäristökriteerit-välilehdeltä löydät meidän uusimman oppaan ammattikeittiölaitteiden hankintaan.





Sivua päivitetty viimeksi 19.1.2023