Kalanpalaakaan ei hukata Kalavapriikissa
Materiaalitehokkuus on hiottu huippuunsa kuopiolaisessa Kalavapriikki-kalanjalostusyrityksessä. Yritykselle materiaalitehokkuus on luonteenomaista – ollaanhan tekemissä luonnontuotteiden kanssa. Vuodessa Kalavapriikin tehtaan läpi kulkee yhteensä noin 2 000 tonnia kirjolohta ja lohta sekä noin 200 tonnia muita kalalajeja. Kalaraaka-aine käytetään kokonaan kiertotalousajattelun mukaisesti, eikä ruokahävikkiä synny yhtään.Kalojen elinympäristön kunnosta huolehtiminen on äärimmäisen tärkeää paitsi eettisyyden, mutta myös mahdollisimman laadukkaan tuotteen vuoksi. Kalavapriikissa kalaraaka-aine hyödynnetään mahdollisimman tarkkaan. Tuotantolaitoksen sivuvirrat menevät kokonaan hyötykäyttöön, muun muassa vientituotteiksi, rehuksi, lemmikinruoaksi ja käsityöteollisuuteen.
Kalanpäitä ja ruotoja käytetään eläinruokateollisuuden raaka-aineena ja vatsarasvat lähtevät vientiin. Jopa kalannahka hyödynnetään: käsityöteollisuudessa siitä valmistetaan muun muassa puukon tuppeja. Ruotoihin kiinni jäävä massa separoidaan kalamassaksi.
”Kalamassa on puhdasta kalaa, erittäin hyvää ja paljon kysyttyä raaka-ainetta esimerkiksi valmistuskeittiöille ja teollisuuteen. Siitä valmistetaan kalapyöryköitä ja -pihvejä”, kertoo Kalavapriikin toimitusjohtaja Jari Korhonen.
”Kalamassa on puhdasta kalaa, erittäin hyvää ja paljon kysyttyä raaka-ainetta esimerkiksi valmistuskeittiöille ja teollisuuteen. Siitä valmistetaan kalapyöryköitä ja -pihvejä”, kertoo Kalavapriikin toimitusjohtaja Jari Korhonen.
Jalostuslaitos käsittelee 2 000 tonnia kirjolohta ja lohta sekä noin 200 tonnia muita kalalajeja. Ruokahävikkiä ei synny yhtään.
Skinpakkauksessa vähemmän muovia
Tehokkaan raaka-aineen käytön lisäksi myös yrityksen pakkaus- ja kuljetusratkaisut ovat innovatiivisia ja ympäristötehokkaita. Kalavapriikin tehtaalla on käytössä esimerkiksi kartonkia käyttävä pakkauskone, jolla on pystytty vähentämään huomattavasti muovin kulutusta.”Perinteinen ala- ja yläratalinja, jossa pakkauksen molemmat puolet olivat muovia, on meillä korvattu laitteistolla, jossa skin-pakkauksen alapuoli on kartonkia ja yläpuoli erittäin ohutta muovia. Näin pakatut kalajalosteet, esimerkiksi lämmin- ja kylmäsavulohet säilyvät pitkään”, kertoo Jari Korhonen.
Tuotteiden säilyvyysaika on jopa 35 vuorokautta, seikka, joka on omiaan lisäämään tuoteturvallisuutta samalla kun se vähentää ruokahävikkiä.
Kalavapriikki käyttää lisäksi pienlähetyksissään paperipusseja, ja muovikalvot korvataan paperilla aina silloin kuin se on mahdollista.
Kala- ja hevituotteiden jalostaja Kalavapriikki on osa Heinon Tukku -konsernia. Yritys on profiloitunut laadukkaiden kalajalosteiden valmistajaksi. Kalanjalostus on ollut Kalavapriikin ydintoimintaa jo vuodesta 2007. Yritys on perustettu vuonna 1987. Kalavapriikki Oy:ssä jalostetaan myös hedelmiä ja vihanneksia.
Litteät kartonkilaatikot
Kaikki Kalavapriikin ennen käyttämät EPS-solumuovista eli styroxista valmistetut laatikot on korvattu aaltopahvilaatikoilla. ”Kyseessä on sekä yleinen muovin käytön vähentämiseen tähtäävä trendi että asiakaslähtöinen ratkaisu. Asiakkaiden ei enää tarvitse hävittää pakkauksia seka- tai energiajätteenä, kun aaltopahvista valmistetut kalalaatikot voi laittaa pahvinkeräykseen”, kertoo Jari Korhonen.Kuopion-tehtaalta kalojen mukana on aiemmin lähtenyt kymmeniä tuhansia kiloja EPS-pakkauksia asiakkaille, ja nyt tätä ongelmaa ei enää asiakkailla ole.
DS Smithin suunnittelemassa ja valmistamassa Tuoreboxissa EPS on korvattu kuitupohjaisella pahvilla, joka eristää kylmää ja lämpöä hyvin. Kosteusesteenä laatikon valmistuksessa käytetään toistaiseksi ohutta muovikalvoa.
Styrox-laatikot on korvattu kartongista valmistettuihin vedenpitäviin ja lämpöä eristäviin kuljetuslaatikoihin. Hankintalogistiikan aiheuttamat päästöt ovat vähentyneet 95 prosentilla.
Kierrätysnäkökulman lisäksi pahvilaatikot
tehostavat myös hankintalogistiikkaa. Kuljetuspäästöt ovat vähentyneet
95 prosentilla, kun pahviset kuljetuslaatikot tulevat Kalavapriikin
tuotantotiloihin litteinä aihioina. Ilmaa ei tarvitse enää siis
kuljettaa.
Litteät aihiot vievät myös huomattavasti vähemmän varastotilaa kuin ennen käytössä olleet styrox-laatikot. ”Tilansäästö on merkittävä. Samaan tilaan, jossa ennen säilytettiin EPS-laatikoita on nyt varastoitu aihiot sekä niitä kokoava kone, ja tilaa on vielä muullekin varastoinnille”, Korhonen kertoo.
Kuljetuslaatikot vaativat vähemmän säilytyskapasiteettia myös asiakkaan tiloissa käytön jalkeen.
Litteät aihiot vievät myös huomattavasti vähemmän varastotilaa kuin ennen käytössä olleet styrox-laatikot. ”Tilansäästö on merkittävä. Samaan tilaan, jossa ennen säilytettiin EPS-laatikoita on nyt varastoitu aihiot sekä niitä kokoava kone, ja tilaa on vielä muullekin varastoinnille”, Korhonen kertoo.
Kuljetuslaatikot vaativat vähemmän säilytyskapasiteettia myös asiakkaan tiloissa käytön jalkeen.