Siirry sisältöön

Artikkelit 2020


3.12.2020 Energiamurrokseen vauhtia informaatio-ohjauksella

Energiansäästöön kannustava neuvonta ja kulutustieto auttavat kotitalouksia vähentämään sähkönkulutustaan etenkin talvikuukausina, jolloin sähköä kuluu eniten. Informaatio-ohjauksen vaikutuksia selvitettiin kolmivuotisessa kokeiluhankkeessa, jonka tulokset julkaistiin marraskuun alussa.

Lue lisää

 

24.11.2020 Energiaremonttiin vauhtia energiatodistuksesta

Järvenpääläinen Jaakko Ketomäki alkoi pohtia oman talon energiatehokkuutta ja asumiskustannuksia sekä sitä, miten parhaiten voisi kumpaankin vaikuttaa. Lähtökohdaksi Ketomäki päätti hankkia talostaan energiatodistuksen, jolla nykytilanne ja energiankulutukseen vaikuttavat toimet saisi näppärästi selvitettyä.

Lue lisää

 

3.9.2020 Hävikki-battlessa harjoitellaan taitoja, jotka jokaisen pitäisi hallita ruokahävikin vähentämiseksi

Porvoon Strömborgska skolanin kotitalousopettaja Eva Greenin oppilaat voittivat viime syksynä kotitalouden valinnaisryhmille suunnatun Hävikki-battlen kuvakisan. Eva jakaa vinkit Hävikki-battlen toteutukseen oppilaiden kanssa ja muistuttaa taidoista, jotka meistä jokaisen pitäisi hallita hävikin vähentämiseksi.

Lue lisää

 

12.8.2020 Energiaopetuksesta tuli ilmastokriisin myötä äärimmäisen ajankohtaista, mutta miten asia avataan alakoululaisille?

Energiantuotanto ja -käyttö ovat ilmastotoimien keskiössä. Energia on kuitenkin arjessa näkymätöntä ja siksi vaikea hahmottaa. Suomen Luokanopettajat ry:n puheenjohtaja, rehtori ja luokanopettaja Marko Jokisella on pitkä kokemus energia ja ilmasto-opetuksesta, ja hän jakaa vinkkinsä haastavan aiheen käsittelyyn alakouluissa. Lokakuussa vietettävä Tokaluokkalaisten energiansäästöviikko onkin hyvä ajankohta ottaa teema käsittelyyn.

Lue lisää

 

14.5.2020 Näin Suomi säästää energiaa

Energiatehokkuussopimukset ovat yksi Suomen vaikuttavimmista, ellei vaikuttavin, vastuullisuusohjelma. Valtakunnan tasolla vuosittain saavutetut tulokset ovat niin isoja, että niiden mittasuhteita on vaikea hahmottaa. Kun aikaansaannoksia tarkastelee arkisella tasolla, on helpompi ymmärtää kuinka paljon miljardit kilowattitunnit ja miljoonat hiilidioksiditonnit todellisuudessa ovat.

Lue lisää

 

6.4.2020 Suomessa luodaan kiertotalousvisiota vuodelle 2035 – Näin kiertotalous näkyy jo johtavien yritysten arjessa

Hallitusohjelman mukaisesti Suomessa on käynnistetty kiertotalousohjelman valmistelu, ja kuluvan kevään aikana valmistuu visio Suomen kiertotaloustavoitteista vuodelle 2035. Monen ison suomalaisyrityksen strategiassa kiertotalous jo näkyy.

Lue lisää

 


Sivua päivitetty viimeksi 14.12.2021