Siirry sisältöön

Artikkelit 2021


30.12.2021 Hyvin tehty energiatodistus on hyvä työkalu niin myyjälle, ostajalle kuin kiinteistövälittäjälle

Energiatodistuksella on vaikutusta kiinteistökaupassa – kunhan se on rakennukselle tehty ja tehty hyvin. Tätä mieltä on myyntineuvottelija Tero-Pekka Lehtonen Järvenpään OP:stä.

Lue lisää

 

1.11.2021 Energiansäästöä ja helpotusta arkeen taloautomaatiolla

Taloautomaatiolla voidaan parantaa esimerkiksi rakennuksen energiatehokkuutta, turvallisuutta ja sisäilman laatua tai lisätä arjen sujuvuutta. Toisinaan kiinteistöissä voi olla useita eri taloautomaatiojärjestelmiä. Silloin ratkaisevaa on tarkistaa, ettei järjestelmien toiminnassa ole keskinäistä ristiriitaa. Nykymaailmassa on muistettava suojautua myös tietoturvariskeiltä.

Lue lisää

 

29.10.2021 Energianeuvoja auttaa kotitalouksia ja taloyhtiöitä pienentämään kustannuksia ja päästöjä

Asumisen energiatehokkuus ja laatu ovat asioita, joita pohditaan parhaillaan useissa kodeissa ja taloyhtiöissä. On kyse sitten pienestä tai isosta parannustarpeesta, niin asiantuntevan ja luotettavan neuvontapalvelun puoleen kannattaa kääntyä ajoissa.

Lue lisää

 

28.10.2021 Sähköautojen latauspisteet kerralla koko kortteliin

Taloyhtiöt voivat valmistautua yhdessä sähköautoiluun. Etelä-Savon energianeuvoja Jukka Sairanen vinkkaa, että latauspisteiden suunnittelu- ja urakointityöt tulevat usein edullisemmaksi, kun ne tilataan kerralla koko kortteliin.

Lue lisää

 

15.10.2021 Hyvää elämää raikkaassa ja terveellisessä sisäilmassa

Hyvin toimiva ilmanvaihto on raikkaan ja terveellisen sisäilman perusedellytys. Hyvä sisäilma taas on yksi mukavan elämän elinehto. Nykyaikainen ilmanvaihto mukautuu asukkaiden erilaisiin tarpeisiin perheen koon, työaikojen ja muiden elintapojen mukaan.

Lue lisää

 

4.10.2021 Luontopohjaisilla ratkaisuilla yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia

Viherratkaisut auttavat kaupunkeja sopeutumaan ilmastonmuutoksen tuomiin haasteisiin ja edistämään luonnon monimuotoisuutta. Vehreä kaupunki tuo myös meille ihmisille monipuolisia hyötyjä. Erilaiset luontoelementit, kuten viheralueet, puistot ja kaupunkiviljelmät lisäävät viihtyvyyttä sekä parhaimmillaan edistävät asukkaiden yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia, kirjoittaa Auli Elolahti Motivasta.

Lue lisää

 

31.5.2021 Monimuotoisuuden vaaliminen edellyttää kiertotalouden tehostamista – Kunnilla mahdollisuus toimia suunnannäyttäjinä

Luontokato uhkaa lukuisten lajien ohella myös ihmiskuntaa ja taloutta. Haitallisen kehityskulun pysäyttämiseksi tuotanto- ja kulutustavat tulee ohjata vahvemmin kohti kiertotaloutta. Ratkaisut siihen ovat olemassa, mutta niiden vieminen käytäntöön edellyttää, että kunnat ja kaupungit toimivat ratkaisujen suunnannäyttäjinä.

Lue lisää

 

23.2.2021 Kiertotalousohjelma laajentaisi toteutuessaan teollisten symbioosien FISS -toimintaa

Ympäristöministeriön valmistelema ehdotus kiertotalouden strategiseksi ohjelmaksi julkaistiin tammikuun puolivälissä. Ohjelmaehdotus listaa toimet, joilla Suomesta tehdään kiertotalouden mallimaa ja edelläkävijä. Toteutuessaan ohjelma tuo rahoitusta moniin kiertotaloutta edistäviin hankkeisiin. Myös teollisten symbioosien FISS-toiminta halutaan turvata ja laajentaa sitä uusille alueille.

Lue lisää

 

4.2.2021 Materiaalitorin käyttö tarjoaa yrityksille mahdollisuuden kustannussäästöihin

Materiaalitoria käytetään jo aktiivisesti jätehuoltopalvelun tarjoajien etsintään ja alusta toimii palveluiden kilpailuttamisen apuna. Vielä enemmän säästöjä tai parhaimmassa tapauksessa jopa tuloa on luvassa silloin, kun palvelun kautta löytyy materiaalille hyötykäyttäjä.

Lue lisää

 


Sivua päivitetty viimeksi 4.4.2024