Siirry sisältöön

Artikkelit 2022


21.12.2022 50-luvun tyyppitalolle energiatodistus antoi lähtölaukauksen energiaremonttiin

Energiatodistus voi toimia hyvänä alkupisteenä, kun tavoitteena on parantaa talon energiatehokkuutta tavoitteellisesti ja järjestelmällisesti. Hyvän energiatodistuksen parasta antia ovat energiatodistuksen laatijan antamat energiatehokkuuden parantamisen toimenpide-ehdotukset, joista saa alkulaukauksen energiaremontointiin.

Lue lisää

 

2.12.2022 Puurakennuksen hankinnassa tarvitaan uudenlaista ajattelua

Puurakentamisen kirjaaminen kuntastrategiaan tukee kunnan ilmastotavoitteiden saavuttamista ja helpottaa puunkäytön lisäämistä rakennushankkeissa. Julkisten rakennuttajien on hyvä irtaantua vanhoista totutuista ajatusmalleista, kartoittaa jo etukäteen tarjolla olevat mahdollisuudet sekä jättää tilaa myös innovaatioille.

Lue lisää


19.10.2022 Patteriverkoston kunnossapito ratkaisee monta ongelmaa

Vesikiertoisen patteriverkoston tasapainolla on iso vaikutus asumismukavuuteen ja energiatehokkuuteen. Lämmitysasiat kannattaa siksi ottaa puheeksi taloyhtiössä.

Lue lisää

 

17.10.2022 Hyvää elämää raikkaassa ja terveellisessä sisäilmassa

Hyvin toimiva ilmanvaihto on raikkaan ja terveellisen sisäilman perusedellytys. Hyvä sisäilma taas on yksi mukavan elämän elinehto. Nykyaikainen ilmanvaihto mukautuu asukkaiden erilaisiin tarpeisiin perheen koon, työaikojen ja muiden elintapojen mukaan.

Lue lisää

 

20.9.2022 Yritysten jätehuoltosopimusten kilpailutus Materiaalitorilla

Vuoden 2022 lopulla tuhannet yritysten ja kuntien väliset jätehuoltosopimukset päättyvät. Ensisijaisesti tulee aina hakea markkinaehtoista palvelua ja kilpailutus kannattaa hoitaa Materiaalitorilla. Johtava asiantuntija Ilkka Hippinen Motiva Oy:sta muistuttaa, että myös jätelaki edellyttää, että yritykset käyttävät aina ensisijaisesti markkinaehtoista jätehuoltopalvelua.

Lue lisää

 

15.8.2022 Kiinteistöjen lämmityksen älyohjaus säästää energiaa ja kustannuksia

Tulevalla lämmityskaudella on Suomessakin edessä energiansäästötalkoot. Lämmityksen älykäs ohjaus toimii sekä pientaloissa että kerrostalokohteissa. Se on toimivaksi todettu tapa säästää energiaa ja kustannuksia. Mikä parasta, se kohentaa myös asumismukavuutta.

Lue lisää

 

16.6.2022 Syväselvitys avarsi Metsä Groupissa ajatuksia energiatehokkuudesta

Metsä Groupin tehtailla tehty syväselvitys antoi hyvän kokonaiskuvan energiatehokkuuden parantamisesta. Tietoa hyödynnetään fossiilittomaan tuotantoon tähtäävissä investoinneissa.

Lue lisää

 

20.5.2022 Tuttu työkalu, UEKK, auttaa kuntia hallitusti fossiilisista uusiutuviin

Uusiutuvan energian kuntakatselmus (UEKK) on tuttu työkalu, jota kuntien kannattaisi nyt käyttää apuna selvitettäessä muun muassa Venäjältä tuodun maakaasun korvaamista uusiutuvalla energialla.

Lue lisää

 

5.5.2022 Materiaalikatselmus toi hävikit näkyviksi ja antoi tukea päätöksentekoon Pilkington Automotive Finlandilla

Materiaalikatselmus Pilkington Automotive Finland Oy:n tehtaalla vahvisti johdon suunnitelmia, teki näkyväksi hävikkivirran ja antoi uusia investointi-ideoita. Materiaalikatselmoitu tuotantoprosessi on etu asiakaskunnan tiukentuviin vastuullisuusvaatimuksiin.

Lue lisää

 

19.4.2022 Uusiomateriaalien käyttöä edistäviä digitaalisia työkaluja kehitettiin ja pilotoitiin Pirkanmaalla

Pirkanmaan seudulla on halua kehittää uusia toimintamalleja kiertotalouden edistämiseen. Kiertotalous on myös yksi Pirkanmaan älykkään erikoistumisen strategian painopisteistä. Motiva Services Oy:n kokeiluprojektissa kehitettiin Pirkanmaan toimijoiden tarpeisiin datan hyödyntämiseen perustuvia toimintamalleja ja työkalujen prototyyppejä, joilla voidaan edistää uusiomateriaalien, kuten tuhkan hyötykäyttöä infrarakentamisessa erityisesti suunnittelijoiden ja hankkeiden tilaajien näkökulmasta.

Lue lisää

 


Sivua päivitetty viimeksi 6.9.2023