Siirry sisältöön

Artikkelit 2023


19.12.2023 Versowood Oy: Syväselvitys löysi erittäin kannattavan energiansäästökohteen

Puunjalostusyhtiö Versowoodin teettämä syväselvitys paljasti lämmityksestä ison potentiaalin energiansäästöön. Investointi rakennusautomaatioon maksaa itsensä takaisin alle neljässä vuodessa.

Lue lisää

 

19.12.2023 Kouvolan kaupunki: Jatkuvan katselmuksen mallista lisää tehoa energianhallintaan

Kouvolan kaupunki kehittää energiakatselmuksiin uudenlaista toimintamallia, jolla tehostetaan energiankäyttöä ja saadaan kustannussäästöjä. Ensimmäisen vuoden tulokset ovat lupaavia.

Lue lisää

 

14.12.2023 Fiksu kiinteistön omistaja joustaa ja optimoi

Tulevaisuudessa energiajärjestelmän arvioidaan perustuvan ennen muuta sähköön, joka tuotetaan pääasiassa aurinko- ja tuulivoimalla. Sähköistymisen rinnalla toinen suuri trendi on sektori-integraatio eli sähkö-, lämpö- ja polttoainejärjestelmien yhdistyminen yhdeksi energiajärjestelmäksi. Kiinteistön omistajille tämä tarkoittaa sitä, että energiansäästöön ja energiatehokkuuteen sekä järjestelmien optimointiin panostaminen on todella kannattavaa.

Lue lisää

 

13.12.2023 Sepa Oy: Täsmäkatselmus ohjaa energia-asioissa oikeisiin päätöksiin

Sepa Oy:n puutuotetehtaalla täsmäkatselmus auttaa suuntaamaan energiatehokkuutta parantavia toimia oikeisiin paikkoihin. Samalla vältetään kannattamattomat investoinnit.

Lue lisää

 

11.12.2023 Innovaatiohaaste tuo uusia kiertotalousratkaisuja Helsingin kaupungin käyttöön

Helsingin kiertotalouden klusteriohjelma käynnisti innovaatiohaasteen, jolla se hakee uusia ratkaisuja rakentamisen kiertotalouteen. Innovaatiohaaste on tehokas tapa kehittää uutta – se antaa kaupungille paalupaikan uudistumiseen ja osallistujille tukea ratkaisujen kehittämiseen sekä mahdollisuuden päästä pilotoimaan omaa tuotettaan tai palveluaan. Kiertotalousklusterin innovaatiohaastetta ja siihen liittyvää yhteiskehittämistä fasilitoi Motiva Services Oy.

Lue lisää

 

2.11.2023 Perussäädöllä tasaisemmat lämpötilat ja tehokkaampi lämmityksen ohjaus

Vantaalaisessa taloyhtiössä päädyttiin teettämään lämmitysverkon perussäätö, kun lämpötilat etenkin kevätauringon alkaessa lämmittää olivat asunnoissa hyvin eri tasolla. Perussäädön kautta haussa oli tehokkaamman säätyvyyden kautta tasaisemmat lämpötilat koko talossa, ja sitä myötä myös energiansäästö.

Lue lisää

 

1.9.2023 Kiinteistöt kuntoon pitkäjänteisellä huolenpidolla ja seurannalla

Talotekniikan viestintäfoorumi tarjoaa rakennusten omistajille ja ylläpidosta vastaaville ajantasaista tietoa siitä, miten rakennusten energiatehokkuutta on mahdollista parantaa säätämällä lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmät oikein sekä pitämällä järjestelmät ja kiinteistöt kunnossa. Tietoa on tarjolla niin pientaloista, rivi- ja kerrostaloista kuin palvelurakennuksista.

Lue lisää

 

15.8.2023 Energiakatselmus auttaa pk-yritystä säästämään rahaa ja ympäristöä

Pienilläkin yrityksillä on paljon mahdollisuuksia lisätä energiatehokkuuttaan ja leikata energiakustannuksiaan. Hyvään alkuun pääsee energiakatselmuksella, jonka toteuttamiseen saa taloudellista tukea.

Lue lisää

 

28.4.2023 Varmista onnistunut jäähdytyskausi ennakoimalla

Samoin kuin lämmityskauteen, myös jäähdytyskauteen kannattaa varautua ajoissa. Osa tarkistustoimista edellyttää erityistä ammattitaitoa ja asiaan perehtyneisyyttä. Osa taas kuuluu huoltohenkilökunnan perusosaamiseen.

Lue lisää

 

11.4.2023 Tarinoita palvelumuotoilun voimasta

Yhteiskehittämisen asiantuntijat kertovat omin sanoin tapauksia, joissa palvelumuotoilulla on ollut keskeinen rooli onnistumisessa. Motivan uusi Yhteiskehittäminen ja kokeilut -yksikkö tähtää tuomaan julkishallintoon ihmiskeskeisiä, planetaarisesti viisaita ja yhteisten varojen käytön kannalta optimaalisia ratkaisuja.

Lue lisää

 

15.3.2023 Aurinkosähköjärjestelmät muistettava huomioida, kun katoilla työskennellään

Katoille asennetut aurinkosähköjärjestelmät näkyvät myös muiden alojen toimijoiden arjessa, kun paneelit yleistyvät niin pientalojen kuin suurempienkin kiinteistöjen katoilla ja läheisyydessä.

Lue lisää

 

16.2.2023 Yhteishankkeesta lisävauhtia energiaa säästäviin investointeihin

Motivan ja yritysten yhteishanke selvitti sähköistymisen, hukkalämpöjen ja lämpöpumppujen hyödyntämistä tehtaiden energiatehokkuuden parantamisessa. Mitä hankkeesta jäi käteen?

Lue lisää

 


Sivua päivitetty viimeksi 7.6.2024