Siirry sisältöön

Motivan uutiset 2022


2.9.2022 16.00

Muutoksia Motivan energianeuvonnassa

Motivan tarjoama energianeuvonta kuluttajille on ruuhkautunut ja puhelinpalvelu on väliaikaisesti suljettuna. Neuvontaa kodin energiankulutuksen vähentämiseen voi pyytää myös oman maakunnan alueelliselta energianeuvojalta.

Lämmityskauden lähestyminen ja energian kallistuminen ovat herättäneet suomalaiset selvittämään omia mahdollisuuksiaan vähentää energiankulutusta kotona. Energiavirasto on ohjannut energianeuvontaan lisäresursseja, mutta tästäkin huolimatta palvelu ruuhkautuu niin Motivassa kuin maakunnissakin.

Motivan puhelinneuvonta on suljettu väliaikaisesti. Juuri nyt palvelemme neuvontaa tarvitsevia niin sähköpostitse kuin verkkosivujenkin kautta. Kaikki kysymykset käsitellään saapumisjärjestyksessä.

Pahoittelemme, että energiansäästöneuvontaa tarvitsevat kuluttajat ja taloyhtiöt joutuvat odottamaan vastauksia tavanomaista kauemmin. Toivomme, että tilanne helpottuu syksyn aikana.

Motivan lisäksi neuvontaa antavat Energiaviraston alueelliset energianeuvojat.

Oman maakunnan neuvojan yhteys- ja palvelutiedot: Energianeuvojat maakunnissa

Kysymykset sähköpostiin

Energianeuvonnan sähköpostiosoite on kuluttajaneuvonta@motiva.fi.

Vastauksen saamista nopeuttaa, kun viestissä kuvailee mahdollisimman tarkasti lähtötilanteen ja ongelman. Kodin lämmitykseen liittyen hyviä taustatietoja ovat muun muassa rakennuksen ikä ja koko, lämmitysmuoto ja mahdollinen lisälämmitys.

Perustietoa energiansäästöstä, energiatehokkuuden parantamisesta sekä uusiutuvan energian hyödyntämisestä kotitalouksissa ja taloyhtiöissä on runsaasti verkkosivuillamme. Moneen tilanteeseen vastaus löytyykin nopeiten tutustumalla verkkosisältöihimme.

Lisätietolinkkejä usein kysyttyihin kysymyksiin:

Kysyttävää sähkösopimuksista?

Energiavirasto on julkaissut kotitalouksien sähkösopimuksiin liittyvän verkkoaineiston sähkönmyyjän vaihtoon, laskutukseen ja ongelmatilanteisiin.

Ajankohtaista tietoa kotitalouksille (Energiavirasto)

Huolettaako sähköpula?

Kantaverkkoyhtiö Fingridin verkkosivuilta saat vastauksen useimpiin sähköpulaan liittyviin kysymyksiin.

Tietoa sähköpulasta (Fingrid)


Palaa otsikoihin



Sivua päivitetty viimeksi 5.9.2022