Siirry sisältöön

Motivan uutiset 2023


15.3.2023 8.00

Uutta energiatehokkuustyökalua testataan, hae testikohteeksi

Uuden energiatehokkuustyökalun testikohteiksi etsitään pieniä ja keskisuuria yrityksiä. Kokeiluun osallistuminen on maksutonta osallistujille ja kaikki testaamisessa syntyvä materiaali jää korvauksetta testikohteiden käyttöön. Työkalun testaaminen palvelee Motivassa tehtävää energiatehokkuuden kehitystyötä.

Huom! Testikoehaku on päättynyt. Kiitos kaikille kiinnostuneille.

Energiatehokkuustyökalun testauksessa energiatehokkuuden ammattilainen käy Motivassa kehitetyn mallin mukaisesti systemaattisesti läpi kohteen energiankäytön ja siihen vaikuttavien järjestelmien ja laitteiden nykytilan. Testaustyön lopputuloksena syntyy kohteelle toimenpide-ehdotukset energiankäytön tehostamiseksi sekä energiakustannusten ja CO2-päästöjen vähentämiseksi.

Energiatehokkuustyökalun testikohteena toimimisesta isot hyödyt 

Työkalu on kehitetty energiatehokkuuden systemaattiseen läpikäyntiin ja sitä on yksinkertaista päivittää. Työkalu voi toimia etenkin pienemmissä yrityksissä myös energiatehokkuuden tietoalustana helpottaen säästötoimenpiteiden hallintaa.

“Tämä on yrityksille ainutlaatuinen tilaisuus hyötyä itse ja auttaa kansallisen energiatehokkuustyön eteenpäinviemisessä. Testikohde saa testauksesta merkittävät hyödyt, eikä se vaadi yritykseltä juuri mitään”, sanoo johtava asiantuntija Tomi Kiuru, Motivasta.

”Eniten hyötyvät yritykset, joissa on tulossa muutostöitä kiinteistöissä, korjausvelkaa on paljon, talotekniikka on vanhaa tai yritys on siirtymässä uusiutuvaan energiaan”, jatkaa Tomi Kiuru.

Hae testikohteeksi uudelle energiatehokkuustyökalulle

Energiatehokkuustyökalun testaus toteutetaan valituissa kohteissa elo-marraskuussa 2023. Haku on auki 31.5.2023 asti ja kohteita valitaan yhteensä noin 20 kappaletta.

Testikohde valitaan työkalun kehitystarpeiden ehdoilla, mutta mukaan otetaan paljon kohteita, joten ehdot täyttävillä kohteilla on hyvät mahdollisuudet päästä mukaan. Hakea kannattaa heti, koska päätöksiä testauskohteista tehdään maaliskuusta alkaen.

Haku kannattaa käynnistää heti, koska päätöksiä testauskohteista tehdään jo keväällä.


Lue lisää ja täytä hakulomake:

Hae testikohteeksi uudelle energiatehokkuustyökalulle

Lisätietoa:
Motiva Oy
johtava asiantuntija Tomi Kiuru
puh. 09 6122 5009
tomi.kiuru@motiva.fi


Palaa otsikoihin



Sivua päivitetty viimeksi 14.8.2023