Siirry sisältöön

Hae testikohteeksi uudelle energiatehokkuustyökalulle

Testikohdehaku päättyi 16.5.2023

Testikohdehakuun tuli yhteensä 50 hakemusta, joista testaukseen valittiin 22 kaikki hakukriteerit täyttänyttä kohdetta. Testaustyöt tullaan suorittamaan H2/2023. Motiva tiedottaa testaustyön tuloksista alkuvuodesta 2024. Kiitos kaikille kohdehakuun osallistuneille!

Uuden energiatehokkuustyökalun testikohteiksi etsitään pieniä ja keskisuuria yrityksiä. Kokeiluun osallistuminen on maksutonta, ja yritys saa työkalun tulokset vapaasti käyttöönsä. Motiva vastaa uuden energiatehokkuusmenetelmän kehittämisestä ja testaamisen kokeilusta. Testaustyön kohteissa suorittavat Motivan valitsemat energiatehokkuuden ammattilaiset. Työkalun testaaminen palvelee Motivassa tehtävää energiatehokkuuden kehitystyötä kohderyhmän hyväksi.

Energiatehokkuustyökalun kokeilu on tarkoitettu pienille ja keskisuurille yrityksille

Energiatehokkuustyökalun testikohteiksi voivat hakea pienet ja keskisuuret yritykset eri toimialoilta teollisuudesta kiinteistöalaan ja matkailualalta energiateollisuuteen. Myös seurakuntien tai säätiöiden kiinteistö- ja teollisuuskohteet sopivat uuden energiatehokkuustyökalun testikohteiksi. Asumiseksi luokiteltaavaan toimintaan tarkoitut kohteet eivät ole kokeilun piirissä.

Testauksen yhteydessä energiatehokkuuden ammattilainen käy Motivassa kehitetyn mallin mukaisesti systemaattisesti läpi kohteen energiankäytön ja siihen vaikuttavien järjestelmien ja laitteiden nykytilan. Testaustyön lopputuloksena syntyy kohteelle toimenpide-ehdotukset energiankäytön tehostamiseksi sekä energiakustannusten ja CO2-päästöjen vähentämiseksi. Kohde saa kaiken testaamisessa syntyvän materiaalin korvauksetta käyttöönsä.

Ainutlaatuinen mahdollisuus päästä testikohteeksi!

Testaustyö valituissa kohteissa suoritetaan 1.8.–30.11.2023 välisenä aikana kohteelle sopivaan aikaan. Kohteelta edellytetään asiantuntijan opastusta kohteessa sekä työkalun tulosten yhteistä läpikäyntiä asiantuntijan kanssa.

Motiva valitsee testikohteet (n. 20 kpl) hakutulosten perusteella. Valintaperusteina ovat työkalun testaamisen tavoitteet:
  • Kohteen/Kohdeyrityksen energiankulutus 100–2 800 MWh/a
  • Kohteita eri toimialoilta ja eri kokoluokista
  • Energiatehokkuustyön eri vaiheissa olevia kohteita
  • Kohteen oma kiinnostus ja tavoitteet

Energiatehokkuustyökalun testikohteena toimiminen tuo merkittäviä hyötyjä yrityksille. Erityisen paljon yrityksesi hyötyy silloin, jos aikaisempia energiatehokkuustoimia ei ole tehty ja energiakustannukset mietityttävät. Hyöty on myös ilmeinen, jos näköpiirissä on kiinteistöjen, korjausvelan tai vanhan talotekniikan muutostyöt.


Sivua päivitetty viimeksi 13.3.2024