Siirry sisältöön

Motivan uutiset 2024


17.6.2024 15.33

Tutkimus vahvistaa Motivan hyvän maineen

Motivan maine on T-Median Luottamus& maine -tutkimuksen mukaan edelleen erittäin hyvällä tasolla. Organisaation maineen kivijalat olivat toiminnan avoimuus ja läpinäkyvyys, oikein toimiminen sekä vastuullisuus. Päättäjien tuki Motivaa kohtaan oli niin ikään erinomaisella tasolla.

Tutkimukseen vastasi yhteensä 96 päättäjää ja vaikuttajaa, jotka edustivat ministeriöitä, virastoja ja poliittisia päättäjiä. Tutkimuksen tiedonkeruu tehtiin loppuvuodesta 2023 ja alkuvuodesta 2024 sähköisellä kyselylomakkeella. Motivan maine on säilynyt samalla hyvällä tasolla edelliseen tutkimukseen (vuonna 2021) verrattuna.

Huomio innovointikykyyn

Kehittämiskohteiksi tutkimus osoitti mm. palveluiden kehittämisen ja palveluvalikoiman selkeyttämisen sekä organisaation suunnan kirkastamisen. Näillä tekijöillä arvioidaan olevan eniten vaikutusta siihen, kuinka sidosryhmät suhtautuvat Motivaan. Päättäjien keskuudessa Motiva tunnetaan edelleen parhaiten energiatehokkuudesta, joka energiakriisivuosina nosti jälleen sijoitustaan edelliseen tutkimukseen verrattuna.  Mielikuviin liitetään vahvasti myös vahva viestintäosaaminen sekä verkostojen johtaminen. Motiva nähdään ensisijaisesti asiantuntijaroolin edustajana, kun vastaajilta pyydettiin kuvausta ensisijaisesta roolista. 

Tulosten tulkitseminen
Kysymyksissä käytettiin viisiportaista arviointiasteikkoa (1–5)
5=kuvaa erittäin hyvin / 1=ei kuvaa lainkaan
5=täysin samaa mieltä/1=täysin eri mieltä
Asteikoilla annetuista arvoista on laskettu keskiarvot, joita tulkitaan seuraavasti.
 ≥ 4.00 erinomainen tulos 
3.5–3.99 hyvä tulos
3.00–3.49 kohtalainen tulos
2.50–2.99  heikko tulos 
< 2.50 erittäin heikko tulos




Palaa otsikoihin



Sivua päivitetty viimeksi 17.6.2024