Siirry sisältöön

Motivan uutiset 2024


11.6.2024 14.00

Suosittu Energiaratkaisut taloyhtiössä -koulutus ammattilaisille jatkuu syksyllä

Ilmastonmuutoksen hillintä ja energiatehokkuuden parantaminen ovat ajankohtaisia ja kriittisiä teemoja, erityisesti kiinteistö- ja rakennussektorilla. Taloyhtiöiden energiaratkaisut ovat keskeisessä roolissa, kun pyritään vähentämään energiankulutusta ja parantamaan kestävyyttä. Tämän vuoksi on ensiarvoisen tärkeää, että alan ammattilaiset päivittävät osaamistaan uusimpien energiateknologioiden ja liiketoimintamallien osalta.

Maksuton Energiaratkaisut taloyhtiöissä -koulutus ammattilaisille tarjoaa mahdollisuuden kehittää osaamista kestävien energiaratkaisujen saralla. Koulutuksessa opetetaan ymmärtämään alan liiketoimintaa sekä uudistuvan rakentamislainsäädännön vaikutuksia suunnitteluun ja toteutukseen. Koulutus on suunniteltu siten, että sen voi suorittaa omassa tahdissa ja työn ohessa. Luennot järjestetään verkossa etäyhteydellä, ja tallenteet ovat katsottavissa jälkikäteen.

"Tämä koulutustapa toimii hyvin ja siinä on monia hyviä puolia: Opiskelijat pystyvät viemään opit suoraan arkeen, kun tehtävät voi tehdä omiin työtehtäviin liittyen. Opintomuoto mahdollistaa oppien jakamisen sekä sparrailun niin opiskelijoiden kuin Motiva Servicen asiantuntijoiden kanssa. Olemme saaneet positiivista palautetta kevään ensimmäisestä kurssikokonaisuudesta", sanoo projektipäällikkö Elina Muurimäki, Motiva Servicesistä.

Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen JOTPAn rahoittama.

Tervetuloa mukaan koulutuksiin

Koulutuskokonaisuuden ensimmäinen osa alkoi keväällä 2024. Seuraavien kurssien ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä.  

Taloyhtiöiden älykkäiden järjestelmien suunnittelu, ohjaus ja automaatio:
Tällä syyskuussa 2024 alkavalla kurssilla tarkastellaan uudistettavana olevaa rakentamislakia ja muita alan säädöksiä sekä niiden vaikutuksia energiakorjauksiin. Koulutus keskittyy energiatehokkuuteen, teknisiin ratkaisuihin, korjausten kannattavuuteen sekä taloyhtiön päätöksentekoon ja lainsäädäntöön.

"Kiinteistöt kuluttavat merkittävän osan Suomessa käytettävästä energiasta, ja sitä on mahdollista leikata asumismukavuuden kärsimättä. Automaatio ja älykkäät järjestelmät ovat siihen yksi mahdollisuus. Kurssilla esitellään erilaisia ratkaisuja tähän sekä keskustellaan toimenpiteiden tunnistamisesta ja soveltuvuudesta erilaisiin taloyhtiöihin", sanoo energiatehokkuuden asiantuntija Nina Teirasvuo Motivasta.

Kestävien energiaratkaisujen kaupallinen osaaminen:
Tällä tammikuussa 2025 alkavalla kurssilla keskitytään energiaratkaisujen ja palveluiden tuotteistamiseen ja myyntiin. Osallistujat saavat arvokasta tietoa taloyhtiöiden energiaratkaisujen markkinoista, kohderyhmien kartoituksesta ja liiketoimintamalleista. Myyntityössä käsitellään markkinointia, myyntiargumentteja sekä asiakaspalvelua myyntitilanteessa ja jälkimarkkinoilla.

"Koulutus on suunnattu LVISA-alan ammattilaisille, jotka haluavat kehittää liiketoiminta- tai myyntitaitojaan, erityisesti ei-teknisen taustan omaaville", sanoo koulutuksesta vastaava Motiva Services Oy:n johtava asiantuntija ja Aalto-yliopiston työelämäprofessori Jaakko Ketomäki.

Lisätietoja kursseista ja ilmoittautumisohjeet löydät Motiva Services Oy:n verkkosivuilta:
Energiaratkaisut taloyhtiöissä -koulutus ammattilaisille

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan maksuttomille kursseille!


Palaa otsikoihin



Sivua päivitetty viimeksi 24.6.2024