Siirry sisältöön

Motivan uutiset 2024


27.6.2024 11.00

Rakentamisen ja purkamisen kiertotaloudesta kiinnostuneet kokoontuivat demotorstaissa 

Helsingin kaupungin kiertotalouden klusteriohjelman Vattuniemen kiertotaloushankkeessa järjestettiin vuosien 2022–2024 aikana Motiva Servicesin toteuttamana yhteensä 14 demotorstai-webinaarikoulutusta. Nämä toimivat kiertotalouden uusien ratkaisujen ja innovaatioiden esittelyalustoina sekä viestintäkanavana. Webinaarit herättivät laajaa kiinnostusta ja loivat pohjaa uusille yhteistyömahdollisuuksille ja tiiviimmälle verkostoitumiselle kiertotalouden edistämiseksi. 

Ajankohtaista, asiantuntevaa ja monipuolista sisältöä 


Demotorstain aiheet vaihtelivat ja tarjosivat monipuolista sisältöä osallistujille. Parin vuoden aikana demotorstaissa avattiin mm. purkuikkunoiden kiertotaloutta, esiteltiin lukuisia eri purku- ja rakennusalan hankkeita, annettiin uusille innovaatioille ja startup-yrityksille mahdollisuus esitellä omia ratkaisujaan sekä tutustuttiin mielenkiintoisiin opinnäytetöihin sekä jaettiin konkreettisia ohjeita ehjänä purkamisen tarjouspyyntöihin.

Demotorstai-tapahtumat eivät ainoastaan toimineet tiedon jakamisen kanavana, vaan ne myös edistivät verkostoitumista ja yhteistyötä eri toimijoiden välillä. Tämä oli erityisen tärkeää, sillä kiertotalouden ratkaisut vaativat usein monialaista yhteistyötä ja eri toimijoiden osaamisen yhdistämistä. Tilaisuudet tarjosivat näin osallistujille mahdollisuuden oppia toisiltaan. 

Toimiva konsepti 


Konsepti osoittautui toimivaksi ja webinaarit keräsivät runsaasti osanottajia. Yhteensä yli 500 henkilöä osallistui tapahtumiin ja monet heistä useamman kerran. Tämä kertoo siitä, että tapahtumat olivat osallistujille hyödyllisiä ja kiinnostavia, mikä näkyi myös positiivisessa palautteessa. Demotorstaiden palautteen keskiarvo oli 4,4/5. Palautteessa kiitosta saivat esitysten sisältö, esittäjien ammattitaito, tiedon hallittava määrä ja tilaisuuden pituus. Myös napakka toteutus, tilaisuuden aikataulutus ja järjestelyiden toimivuus keräsivät kehuja osallistujilta. 

Kiertotalouden edistäminen vaatii avointa yhteistyötä, tiedon jakamista ja jatkuvaa oppimista. Demotorstait tarjoavat tähän erinomaisen kanavan. Helsingin kaupungin kiertotalouden klusteriohjelma onkin päättänyt jatkaa konseptin mukaisten webinaarien järjestämistä myös tulevaisuudessa. Kiinnostus ja aktiivinen osallistuminen tapahtumiin osoittivat, että kiertotalous on tärkeä teema, joka herättää laajasti mielenkiintoa ja tarjoaa merkittäviä mahdollisuuksia niin yrityksille kuin muillekin organisaatioille.

Motiva Services auttaa kuntia, yrityksiä ja muita organisaatioita edistämään kestävää kehitystä konkreettisilla toimilla. Tarjoamalla viestinnällisiä ja informatiivisia palveluja, kuten demotorstain kaltaisia webinaareja, Motiva Services tukee asiakkaidensa viestintää sidosryhmille ja asiakkaille. Näiden palveluiden kautta organisaatiot voivat jakaa ajankohtaista tietoa ja innovatiivisia ratkaisuja, mikä tukee kestävän kehityksen tavoitteita ja lisää luottamusta ja sitoutumista eri tahojen välillä.

Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää.  

Kimmo Heponiemi
Motiva
kimmo.heponiemi@motiva.fi
puh. 045 1342001


Tallenteet pidetyistä demotorstaista ovat katsottavissa Helsinki-kanavalla otsikolla Tietoisku.

Kuva: Ella Niemi, Business Helsinki

Palaa otsikoihin



Sivua päivitetty viimeksi 27.6.2024