Siirry sisältöön

Motivan uutiset 2023


9.11.2023 11.00

Kommentointipyyntö: Ajoneuvojen ja kuljetuspalveluiden kriteerit päivitettävänä

Motiva Oy päivittää julkisten ajoneuvo- ja kuljetuspalveluhankintojen ympäristökriteereitä. Edelliset Motivan kriteerit ja ohjeet tälle hankintakategorialle on julkaistu vuonna 2019, ja ne eivät ole ottaneet huomioon esimerkiksi vuonna 2021 voimaan tullutta puhtaiden ajoneuvojen direktiiviä ja sitä toimeenpanevaa lainsäädäntöä.

Edellisten kriteerien laadinnan jälkeen liikenteen käyttövoimamuutos on edennyt vauhdilla. Nyt kommentoitavana olevissa kriteeriluonnoksissa on useampikin esitetty vaihtoehto kuljetuspalveluiden fossiilivapaiden käyttövoimien edistämiseen.

Uudet ajoneuvoja ja kuljetuspalveluita koskevat hankintakriteerit julkaistaan joulukuussa 2023, jonka jälkeen ne löytyvät Motiva Oy:n ja KEINO-osaamiskeskuksen vastuullisten hankintojen kriteeripankista, www.kriteeripankki.fi.

Kommentointipyyntö

Pyydämme alan yrityksiä, sidosryhmiä ja julkisen sektorin hankkijoita tutustumaan kriteeriehdotuksiin, ja kommentoimaan ehdotettuja kriteerejä käytettävyyden, todentamisen ja kriteerien vaatimustason osalta. Kommentteja annettaessa on hyvä huomata, että osa kriteeriehdotuksista koskee ajoneuvohankintoja, osa henkilökuljetuksia ja osa tavarakuljetuksia. Lisäksi kriteereitä on jaoteltu eri ajoneuvoluokkiin.

Kriteerit ovat kommentoitavina 21.11.2023 asti Webropol-linkin kautta:
 

Kommentoinnista on julkaistu myös HILMA-ilmoitus:
TIETOPYYNTÖ: Ajoneuvo- ja kuljetuspalveluhankintojen ympäristökriteerien kommentointi

Lisätietoa valmisteilla olevista hankintakriteereistä:
Motiva Oy
asiantuntijaTaneli Varis
taneli.varis@motiva.fi



Kriteerien päivityksen mahdollistaa Energiavirasto.


Palaa otsikoihin



Sivua päivitetty viimeksi 9.11.2023