Siirry sisältöön

Motivan uutiset 2022


13.12.2022 11.00

Sähköistyminen etenee sähkönhinnan noususta huolimatta

Sähköistämisratkaisut ovat välttämättömiä yrityksissä ja koko yhteiskunnassa fossiilisten polttoaineiden korvaajina. Kiinnostus niihin on kaiken aikaa suurta mahdollisesta huippukulutusaikojen sähköpulasta ja energian kallistumisesta huolimatta.

”Talven korkeat sähkönhinnat eivät juurikaan hidasta sähköistymiskehitystä tai lämpöpumppujen yleistymistä. Ne ovat pitkän aikavälin vahvoja trendejä”, toteaa johtava asiantuntija Tomi Kiuru Motivalta työpajapäivän jälkeen.​

Lämpöpumppujen ja muiden sähköisten ratkaisujen hyvä energiatehokkuus tekee investoinneista kannattavia, vaikka energiamarkkinoiden myllerrys vaikeuttaakin tarkkojen laskelmien tekemistä.

Motivan ja yritysten yhteishankkeen toisessa työpajassa pureuduttiin juuri näiden investointien eteenpäin viemiseen ja nopeuttamiseen.

”Usein henkilökunnan ajankäyttöresurssit sekä isojen yritysten pitkä ja byrokraattinen päätösketju vaikeuttavat järkevien investointiratkaisujen tekemistä. Näissä saattaisi auttaa hankinta niin sanottuna avaimet käteen -ratkaisuna hyödyntäen ESCO-mallia ja -tukea”, Kiuru pohtii.

Motivan ja yritysten yhteishanke ”Sähköistyminen, hukkalämmöt ja lämpöpumput teollisuudessa” huipentuu 27.1.2023 järjestettävään verkkoseminaariin, jossa esitellään hankkeen tuloksia ja ratkaisuja.

Ilmoittaudu mukaan webinaariin:
Sähköistyminen, hukkalämmöt ja lämpöpumput teollisuudessa

Hankkeen tulokset julkaistaan tammikuun lopussa Motivan verkkosivuilla.​

Lisätietoja:
Motiva Oy
Johtava asiantuntija Tomi Kiuru
tomi.kiuru@motiva.fi
puh. 050301 7029



Motivan kokoama ja vetämä yhteishanke ”Sähköistyminen, hukkalämmöt ja lämpöpumput teollisuudessa” käynnistyi toukokuussa 2022. Yhteishankkeessa ovat mukana teollisuusyrityksistä Boliden Kokkola, Boliden Kevitsa, Metsä Group, Orion, Rudus, SSAB ja Umicore Finland. Laite- ja ratkaisutoimittajista ABB, Calefa, Caligo Industria, Elstor, Oilon ja Valmet Technologies. Konsulttina toimii Elomatic. Hankkeen rahoittavat osallistuvat yritykset, Energiavirasto sekä Sähkötekniikan ja energiatehokkuuden edistämiskeskus STEK ry.​


Palaa otsikoihin



Sivua päivitetty viimeksi 13.12.2022