Siirry sisältöön

Motivan uutiset 2022


17.2.2022 10.00

Puuta korjausrakentamiseen – julkinen rakennuttaja, hae vauhdittajaryhmään 28.2. mennessä

Julkisille rakennuttajille on tarjolla asiantuntija- ja vertaistukea keväällä 2022 käynnistyvässä Puun käyttö korjausrakentamisessa -vauhdittajaryhmässä. Hae mukaan valmistelu- tai hankesuunnitteluvaiheessa olevalla korjausrakentamisen hankkeella, jossa halutaan käyttää puuta.

Julkisen puurakentamisen neuvontapalvelun vauhdittajaryhmään haetaan korjausrakentamisen hankkeita vuodelle 2022. Keväällä käynnistyvä ryhmä on tarkoitettu julkisille rakennuttajille, kuten kunnille, sotealan asuntosäätiöille, seurakunnille, vuokrataloyhtiöille, Senaatti-kiinteistölle, opiskelija-asuntosäätiöille, kumppanuushankkeille ja julkisten rakennuttajien yhteistyökumppaneille.

Vauhdittajaryhmään osallistuvat rakennuttajat kartuttavat puurakennuttamisen osaamista puurakentamisen erityispiirteistä rakennushankkeissa. Samankaltaisten hankkeiden parissa työskentelevien julkisten rakennuttajien vertaistuen lisäksi ryhmän tapaamiset sisältävät muun muassa asiantuntijapuheenvuoroja korjausrakentamisen eri osa-alueista, hankinnoista ja markkinoista. Osallistujat saavat myös hankekohtaista sparrausta asiantuntijamentoreilta ja tukea ja apua hankkeiden valmisteluun, eri toteutusratkaisujen kartoitukseen sekä tilaaja-toimittaja-tapaamisten ja markkinakartoitusten valmisteluun.

Mukaan voi hakea puuta hyödyntävällä korjausrakentamisen hankkeella, joka on valmistelu- tai hankesuunnitteluvaiheessa. Hanke voi liittyä esimerkiksi energia- ja julkisivuremonttiin, lisäkerrosrakentamiseen, laajennukseen, korjausrakentamiseen liittyviin kehittämishankkeisiin, kokeilevaan korjausrakentamiseen tai eri materiaalien yhteiskäyttöön.

Vauhdittajaryhmään osallistuminen on maksutonta ja tapaamiset toteutetaan pääosin verkkoyhteyksin.

Hae vauhdittajaryhmään 28.2.2022 mennessä

Vauhdittajaryhmät ovat osa Motivan koordinoimaa julkisen puurakentamisen neuvontapalvelua, joka tarjoaa kunnille ja kaupungeille aiheeseen liittyvää maksutonta neuvontaa ja koulutusta. Neuvontaa rahoittaa ympäristöministeriön puurakentamisen ohjelma. Puurakentamisen ohjelman tavoite on lisätä puun käyttöä rakentamisessa ilmastotavoitteiden edistämiseksi.

Lue lisää vauhdittajaryhmästä

Ilmoittautumislomake puunkäyttö korjausrakentamisessa -vauhdittajaryhmään

Lisätietoja:
Motiva Oy
asiantuntija Jenni Rovio
jenni.rovio@motiva.fi

Motiva Oy
asiantuntija Nina Teirasvuo
nina.teirasvuo@motiva.fi

Ympäristöministeriö: Puurakentamisen ohjelma




Palaa otsikoihin



Sivua päivitetty viimeksi 4.5.2022