Siirry sisältöön

Motivan uutiset 2022


8.4.2022 15.00

Materiaalitorilla käyttöön valtuutuspalvelu

Materiaalitori-logo

Materiaalitorilla otetaan käyttöön Suomi.fi -valtuutuspalvelu toukokuussa 2022. Materiaalitorilla on tärkeä rooli kiertotalouden vauhdittamisessa. Yritykset ja organisaatiot voivat ilmoittaa ja hakea maksutta jätteitä, sivuvirtoja ja ylijäämämateriaaleja.

Suomi.fi -valtuutuspalvelu käyttöön Materiaalitorilla

Materiaalitorilla otetaan käyttöön Suomi.fi -valtuutuspalvelu toukokuun aikana.  Valtuutuspalvelua käytettäessä organisaation nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö valtuuttaa käyttäjän toimimaan organisaation puolesta Materiaalitorilla. Tämä parantaa yritysten Materiaalitorin käyttäjähallintaa, kun yritys voi antaa ja poistaa käyttöoikeuksia esimerkiksi henkilöstön vaihtumisen yhteydessä.

Samalla henkilöllä voi tämän jälkeen olla Materiaalitorin käyttöoikeus useamman organisaation valtuuttamana, ja organisaatio voi valtuuttaa myös toisen organisaation käyttämään Materiaalitoria puolestaan.

Valtuutuspalvelun käyttöönoton jälkeen henkilökohtaisia käyttäjätunnuksia ei enää tarvita, vaan palveluun kirjaudutaan aina suomi.fi -tunnistautumisen kautta pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Kehitämme Materiaalitoria saamamme palautteen perusteella. Valtuutuspalvelun käyttöönotto helpottaa yritysten käyttäjähallintaa ja mahdollistaa muun muassa sen, että sama henkilö voi hoitaa useamman yrityksen asioita Materiaalitorilla, sanoo johtava asiantuntija Ilkka Hippinen, Motivasta.

Materiaalitorille tulee ohjeet valtuutusten käyttöönotosta ja siirtymäajalla varmistetaan, että kaikki nykyiset Materiaalitorin käyttäjät pääsevät sujuvasti jatkamaan palvelun käyttöä.

Lisätietoa:
Motiva Oy
johtava asiantuntija Ilkka Hippinen
puh. 050 354 1110
ilkka.hippinen@motiva.fi

www.materiaalitori.fi


Palaa otsikoihin



Sivua päivitetty viimeksi 4.5.2022