Siirry sisältöön

Motivan uutiset 2022


25.8.2022 14.40

Astetta alemmas haastaa mukaan valtakunnalliseen energiansäästökampanjaan

Torstaina 25.8.2022 Turun Eurooppa-foorumissa julkaistiin valtakunnallinen energiansäästökampanja Astetta alemmas. Kampanjan toteuttaa Motiva.

Astetta alemmas -kampanja alkaa täydellä teholla 10.10.2022 Energiansäästöviikolla. Sen keskiössä ovat konkreettiset ja nopeavaikutteiset toimintaohjeet energiansäästöön suomalaisille kuluttajille, kotitalouksille ja taloyhtiöille.

Lisäksi haastamme suomalaiset organisaatiot ja yhteisöt sitoutumaan oman näkyvän energiateon tekemiseen ja siitä viestimiseen. Kampanjasivustolla astettaalemmas.fi tullaan julkaisemaan tietoa ja energiansäästöohjeita erilaisille kotitalouksille.


Energiansäästäminen kannattaa aloittaa nyt

Energiansäästöön on syytä ryhtyä jo nyt ja ottaa käyttöön omaan kotiin soveltuvat säästövinkit heti lämmityskauden alkaessa.

Kotitalouksille ja kuluttajille on jo kerätty vinkkejä energiansäästöön sivulle Aloita energiansäästö nyt.

Talonyhtiöille vinkkejä on listattu sivustolle Varautuminen taloyhtiöissä.

Kampanjakumppaniksi voi lähteä mukaan kaikki suomalaiset organisaatiot ja yhteisöt.  Mukaan kampanjaan voi ilmoittautua sivulla Kampanjakumppanuus.

Kampanjan toteuttajana toimii valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva. Energiaviraston rahoittamat alueelliset energianeuvojat ovat maakunnissa keskeisessä roolissa yhdistämässä toimijoita ja jakamassa tietoa vaikuttavista energiansäästökeinoista.

Astetta alemmas on Motivan, Energiaviraston, työ- ja elinkeinoministeriön, valtioneuvoston kanslian, ympäristöministeriön ja Sitran yhteistyökampanja.

Lue lisää työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteesta (25.8.2022).

Mukaan kampanjakumppaniksi


Astetta alemmas kampanjakumppanuuden edellytyksenä on, että organisaatio vie kampanjan virallisia viestejä eteenpäin suomalaisille sekä sitoutuu yhteisönä näkyvän energiateon tekemiseen.

Kumppaniksi voi ilmoittautua Motivan verkkopalvelussa Kampanjakumppanuus-sivulla.

Lokakuussa alkavalle Energiansäästöviikolle jo ilmoittautuneet kymmenet organisaatiot ovat Astetta alemmas -kampanjan kumppaneita. Toimijat voivat viettää omaa Energiansäästöviikkoa jo tekemiensä suunnitelmien mukaisesti. Lisäksi toivotaan, että he käyttävät omassa viestinnässään Astetta alemmas -kampanjan energiansäästöviestejä sekä toteuttavat oman, näkyvän energiateon tulevalla lämmityskaudella.

Materiaaleja kampanjakumppaneille

Astetta alemmas -kampanjan materiaalien valmistelu on parhaillaan käynnissä. Kampanjan tunnus sitoo eri toimijoiden tukiviestit saman kampanjan alle. Tunnus saadaan kumppaneiden käyttöön syyskuun alkupäivinä.

Materiaaleja tuotetaan koko syksyn ajan, ja kampanjan materiaalipankki on energiatekoihin sitoutuvien kampanjakumppaneiden käytettävissä. Lisämateriaalina laaditaan vinkkilistoja energiansäästöön erilaisilla työpaikoilla.

Yhteystietoja medialle ja kumppaneille

Astetta alemmas -kampanjasivut astettaalemmas.fi.

Mahdolliset kysymykset kampanjasta voi lähettää sähköpostilla kampanjat@motiva.fi.

Kiireellisiin kampanjakysymyksiin vastaavat:
Motiva Oy
viestintäjohtaja Kati Laakso
kati.laakso@motiva.fi
puh. 040 588 6423

Motiva Oy
viestintäpäällikkö Leila Timonen
leila.timonen@motiva.fi
puh. 040 544 5992

Etsitkö energianeuvojaa?

Alueellinen energianeuvoja on lähin kumppanisi energiansäästössä ja Astetta alemmas -kampanjan jalkauttaja maakunnassasi. Oman neuvojasi löydät Motivan sivulta Alueellinen energianeuvonta.

Motiva vastaa valtakunnallisesti kuluttajien ja taloyhtiöiden energiakysymyksiin:
kuluttajaneuvonta@motiva.fi sekä
ma ja pe klo 9–12 puh. (09) 6122 5150


Palaa otsikoihin



Sivua päivitetty viimeksi 31.8.2022