Siirry sisältöön

Motivan uutiset 2021


6.5.2021 13.00

Neuvontapalvelu auttaa kuntia puurakentamisessa

Motivan julkisen puurakentamisen neuvontapalvelu tarjoaa kunnille maksutonta asiantuntija-apua puurakentamisen kysymyksissä. Vastauksia kunnalliseen puurakentamiseen saa verkossa, sähköpostitse ja puhelimitse.

Motivan julkisen puurakentamisen neuvontapalvelu tarjoaa maksutonta apua kuntien ja kaupunkien puurakentamisen haastaviin kysymyksiin. Julkisen sektorin puurakentamisen kysymyksiin vastaavat alan asiantuntijat. Palvelusta vastaa Motiva ja neuvontaa rahoittaa ympäristöministeriö.

Tietoa ja neuvoja puurakentamisen asiantuntijoilta

Kunnat voivat ottaa yhteyttä neuvojiin verkkolomakkeella, sähköpostilla sekä erillisenä puhelinaikana torstaisin klo 9–11. Neuvontapalvelu hyödyttää kuntia erityisesti valmisteluvaiheessa, kun kunta miettii erilaisia rakentamisen vaihtoehtoja ja materiaaleja.

Kysymykset voivat liittyä esimerkiksi oman kunnan puurakentamishankkeen suunnittelu-, hankinta- tai rakentamisprosessin eri vaiheisiin tai tekniseen toteutukseen. Myös puurakentamista edistävään kaavoitukseen tai strategiaan löytyy apuja. Kysyä voi puun käytöstä sekä uudis- ja korjausrakentamisessa että infrahankkeissa.

– Neuvonnan kautta on kysytty esimerkiksi palomääräyksistä ja esimerkkikohteista uimahallirakentamisessa, kertoo Harri Heinaro Motivasta.

Tavoitteena lisätä puunkäyttöä julkisessa rakentamisessa

Motivan julkisen puurakentamisen neuvontapalvelu on osa kaksi vuotista hanketta, joka koostuu käytännönläheisestä neuvontapalvelusta, maksuttomista Puuakatemia-verkkokoulutuksista, alueellisista tapahtumista sekä julkisen puurakentamisen yhteiskehittämiseen keskittyvistä työryhmistä.

– Valtiolla on selkeä tavoite lisätä puun käyttöä rakentamisessa nopeasti. Kunnista löytyy tahtotilaa edistää puurakentamista ja uusia kohteita rakentuu jatkuvasti ympäri Suomea. Neuvontapalvelulla vauhditetaan tätä kehitystä tarjoamalla tukea niin puurakentamisen konkarikunnille kuin aloitteleville, sanoo Jemina Suikki ympäristöministeriöstä.

Neuvonnan tavoite on kasvattaa puun käyttöä julkisen sektorin rakentamisessa lisäämällä kuntien puurakentamisen osaamista ja kiinnostusta sekä vahvistamalla eri toimijoiden välistä yhteistyötä. mikä tukee osaltaan Suomen päästövähennystoimia ja ilmastotavoitteiden saavuttamista.

Hanketta rahoittaa ympäristöministeriö osana Puurakentamisen ohjelmaa (2016–2022). Ohjelman tavoite on edistää ilmastotavoitteita lisäämällä puun käyttöä rakentamisessa.

Julkisen puurakentamisen neuvontapalvelu:
www.motiva.fi/puurakentaminen

puurakentaminen@motiva.fi

puh. torstaisin, klo 9–11 (09) 6122 5099

Lisätietoja:

Motiva Oy
johtava asiantuntija Harri Heinaro
puh. 050 913 3679
harri.heinaro@motiva.fi

ympäristöministeriö
asiantuntija Jemina Suikki
puh. 029 525 0345
jemina.suikki@ym.fi

motiva.fi: Julkisen puurakentamisen neuvontapalvelu
ym.fi: Puurakentamisen ohjelma
ym.fi: Julkinen puurakentaminen


Palaa otsikoihin



Sivua päivitetty viimeksi 7.4.2022