Siirry sisältöön

Motivan uutiset 2021


21.10.2021 12.00

Kokeiluhaku auki: uusia ratkaisuja Saaristomeren luonnon monimuotoisuuden edistämiseen

Onko sinulla innovatiivinen kokeiluidea Saaristomeren luonnon monimuotoisuuden kehittämiseen liittyen?

Nyt Turun kaupungin Itämerihaaste etsii neljää Saaristomeren luonnon monimuotoisuutta edistävää kokeilua. Itämereen kohdistuu monenlaista ympäristökuormaa aiheuttaen rehevöitymistä, lajiston muuttumista, meriveden lämpötilan muutoksia ja saastumista.

Merialueisiin ja vesiin kohdistuvat moninaiset yhteiskunnan käyttömuodot ja tarpeet aiheuttavat paineita sekä ympäristölle että vesialueiden kestävälle käytölle. Samalla ilmastonmuutoksen takia kuormitusriskit ovat lisääntymässä ja vieraslajit aiheuttavat haittaa.

Kokeiluhakuun osallistutaan kokeilualusta Kokeilun paikassa 21.10.–22.11.2021.

Itämerihaasteen kokeilujen toteuttajiksi voivat hakea vesiensuojelua ja monimuotoisuutta tavoittelevat yritykset, yhdistykset, oppilaitokset ja tutkimuslaitokset. Hakemukset arvioidaan ja valinnassa huomioidaan erityisesti ehdotetun kokeilun innovatiivisuutta, toteutettavuutta, soveltuvuutta laajalle kohderyhmälle, tuotteen tai palvelun skaalautuvuutta sekä vaikuttavuutta.

Arvioinnissa arvioidaan myös vaikutuksen suuruus haun teemoihin, eli ilmastonmuutoksen torjuntaan, kulutustapojen ja tuotantotapojen kestävöittämiseen sekä vaikutus Saaristomeren luonnon monimuotoisuuden köyhtymisen pysäyttämiseen. Kokeilut toteutetaan marraskuun 2021 ja helmikuun 2022 välillä.

Kokeilujen toteutukseen on varattu 7000 euroa kokeilua kohden. Lisäksi kokeiluiksi valituille tarjotaan asiantuntijatukea nopeiden kokeilujen toteuttamiseen ja verkottumismahdollisuuksia muiden monimuotoisuustyön parissa toimivien tahojen kanssa.

Lue lisää ja katso haun teemat:
Kokeilut itämerihaasteessa

Hakuinfo

Kokeiluhaun info pidettiin 2.11.2021, klo 13.00–14.00 Teamsissä. 
Voit katsoa hakuinfon tallenteen alta.



Lisätietoja hakukriteereistä ja Itämerihaasteesta:
Turun kaupunki
Itämerihaaste
Tove Holm
etunimi.sukunimi(at)turku.fi
puh. 040 484 6979

Kokeiluhausta ja Kokeilun paikan alustasta: kokeilut@motiva.fi


Palaa otsikoihin



Sivua päivitetty viimeksi 7.4.2022