Siirry sisältöön

Motivan uutiset 2021


14.4.2021 11.00

Julkisten uudispuurakennusten vauhdittajaryhmä käynnistyi

Kymmenen kuntaa on aloittanut Motivan johdolla kehittämään yhdessä julkisen puurakentamisen hankkeitaan. Mukana on kouluja, sotealan rakennuksia, liikuntahalli, kaavahankkeita ja puurakentamisen strategia. Vauhdittajaryhmissä kunnat oppivat puurakentamisesta toisiltaan ja asiantuntijoilta.

Eri puolella Suomea on käynnissä julkisen sektorin puurakennushankkeita. Motivan käynnistämä puurakentamisen vauhdittajaryhmä tarjoaa julkisille toimijoille konkreettista puurakentamisen kehittämisapua.

Mukana kymmenen kuntaa ja puurakentamishanketta

Nyt käynnistyneessä julkiset uudisrakennukset -ryhmässä on mukana 10 kuntaa erilaisilla puurakentamiskohteillaan. Mukaan osallistuvien kuntien suunnitteilla olevat puurakennukset ovat sosiaali- ja terveysrakennuksia, kouluja ja liikuntahalli. Kuntien pöydällä on myös puurakentamisen kuntastrategian laadintaa ja kaavoittamiseen liittyviä hankkeita.

  1. Kuhmon kaupunki – Kuhmon puinen sote-asema
  2. Haapajärven kaupunki – K.J. Ståhlbergin alakoulu ja keskuskeittiö
  3. Kärkölän kaupunki – Senioriasuminen
  4. Kuusamon kaupunki – Nilonkankaan koulu
  5. Rauman kaupunki – Uotilan puukoulu
  6. Savonlinnan kaupunki – Punkaharjun koulu
  7. Porvoon kaupunki – Kokonniemen liikuntakeskuksen monitoimihalli
  8. Simon kunta – Leuannokan asuntoalue
  9. Helsingin kaupunki – Karhukallion (ent. Karhunkaatajan) asemakaava ja sen toteuttaminen
  10. Haminan kaupunki – puurakentamisen strategia
– On hienoa, että saimme mukaan monipuolisia uudisrakentamishankkeita rohkeista kunnista. Yhteistyö luo synergiaetuja ja uutta osaamista osallistuvien kuntien organisaatioihin. Perinteiset hankintaprosessit taipuvat huonosti puurakentamiskohteisiin ja monen kunnan toiveena onkin saada tukea hankintaan liittyviin erityiskysymyksiin, sanoo asiantuntija Jenni Rovio Motivasta.

Ryhmässä käsiteltävät teemat valikoituvat kuntien tarpeiden mukaan ja voivat liittyä esimerkiksi johtamiseen, kuntastrategiaan ja tiekarttaan​, kaavoitukseen​, hankintaprosessiin​, markkinakartoituksiin​, hankintakriteereihin​, rakennusmääräyksiin- ja valvontaan, puun ilmastovaikutuksiin ja -laskentaan tai koulutusmateriaaleihin.

Puurakentamisen uudisrakennuksiin keskittyvä vauhdittajaryhmä työskentelee yhdessä aina 14.4.2021 vuoden 2022 alkuun.

Syksyllä käyntiin korjausrakentamisen ryhmä – hae mukaan

Syksyllä 2021 käynnistetään toinen julkisen puurakentamisen vauhdittajaryhmä, joka keskittyy korjausrakentamiseen. Haku ryhmään avautuu halukkaille kunnille alkusyksystä 2021.

Mukaan toivotaan kuntia ja muita julkisia organisaatioita, jotka työskentelevät puurakentamisen hankkeiden tai niiden valmistelun parissa. Ryhmissä työskennellään konkreettisten rakennushankkeiden tai aluerakentamishankkeiden suunnittelun sekä valmistelun parissa.

Yhteistyö on osa Motivan julkisen puurakentamisen neuvontapalvelua

Puurakentaminen julkisella sektorilla yleistyy vauhdilla ja sen odotetaan lisääntyvän 45 prosenttiin kaikista julkista uudisrakennuksista vuoteen 2025 mennessä.

Puurakentamisen vauhdittajaryhmät ovat osa Motivan julkisen puurakentamisen neuvontapalvelua, jonka rahoittaa ympäristöministeriö osana Puurakentamisen ohjelmaa (2016–2022). Ohjelman tavoite on edistää ilmastotavoitteita lisäämällä puun käyttöä rakentamisessa.

Motivan puurakentamisen neuvontapalvelu tarjoaa tietoa ja vastauksia julkisen puurakentamisen haastaviin kysymyksiin. Neuvontapalvelussa kuntien ja kaupunkien kysymyksiin vastaavat alan asiantuntijat.

Lisätietoja:
Motiva Oy
asiantuntija Elli Saari
puh. +358 (0) 9 6122 5011
elli.saari@motiva.fi

Motiva Oy
asiantuntija Jenni Rovio
puh. +358 (0) 9 6122 5069
jenni.rovio@motiva.fi
 
Lue lisää julkisen puurakentamisen vauhdittajaryhmistä:
Puurakentamisen vauhdittajaryhmät


Palaa otsikoihin



Sivua päivitetty viimeksi 7.4.2022