Siirry sisältöön

Motivan uutiset 2021


28.10.2021 12.00

Digitaalinen turvallisuus teemana ensi vuoden Kunta-valtio -jalostamossa

Digitaaliseen turvallisuuteen liittyviä käytännön kysymyksiä ratkotaan Kunta-valtio -jalostamossa vuoden 2022 alkupuoliskolla.

Valtiovarainministeriö ja Kuntaliitto järjestävät jalostamon yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Valittu teema kytkeytyy Julkisen hallinnon digiturva 2020–2023 eli Haukka-hankkeeseen. Valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva Oy toteuttaa jalostamon työpajojen sarjana.

Kunta-valtio -jalostamo on konsepti, jossa ongelmia ratkotaan käytännönläheisesti yhdessä. Tavoitteena on sujuvoittaa yhdessä tekemistä kuntien ja valtion välillä. Tunnistetut ratkaisut voivat olla esimerkiksi ehdotuksia lainsäädäntöön, yhteisiä kokeiluaihioita tai hankkeita nykyisten toimintamallien kehittämiseksi.

Ensimmäisessä Kunta-valtio -jalostamossa vuonna 2020 tiimit pyrkivät parantamaan yhteistyötä digitaalisten ratkaisujen ja moniammatillisen yhteistyön avulla. ”Lisää tällaista poikkihallinnollista yhteiskeskustelua, se on erittäin hyödyllistä ja todella jalostaa näkemyksiä siitä, miten päästään yhteisesti optimaaliseen tulokseen”, tiivisti kokemuksiaan ensimmäiseen jalostamoon osallistunut.

Julkisen hallinnon strategia ohjaa ja vahvistaa koko julkisen hallinnon uudistamista. Kunta-valtio -jalostamo -konsepti toteuttaa strategian toimintalinjauksia julkisen hallinnon yhtenäisyydestä ja yhteistyöstä.


Lisätietoja:
projektipäällikkö Eeva Kaunismaa
puh. 050 466 9722


Palaa otsikoihin



Sivua päivitetty viimeksi 7.4.2022