Siirry sisältöön

Motivan uutiset 2020


5.2.2020 13.00

Vastaa kotitalouksien vedenkäytön kyselyyn

Vedenkulutus ja sen osuus lämmitysenergiankulutuksesta sekä sen aiheuttamat kustannukset jäävät usein vähälle huomiolle. Syksyllä 2019 käynnistyneessä yhteishankkeessa selvitetään sekä kotitalouksien vedenkäyttöä että vedenkulutuksen vaikutusta energiankulutukseen.

Klikkaa linkkiä ja vastaa kyselyyn, jolla kerätään tietoa erilaisten kotitalouksien vedenkäytön tottumuksista. Kyselyyn vastaaminen kestää noin 10 minuuttia. Vastausaikaa on helmikuun loppuun saakka. Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan Flamingon vesipuiston päivälippuja ja Finnkinon elokuvalippuja.



Etenkin taloyhtiöissä vedenkulutus ja varsinkin lämpimän veden aiheuttamat kustannukset jäävät usein piiloon hoitovastikkeiden ja kiintiöperusteisten vesimaksujen taakse. Pientaloissa vedenkulutusta seurataan tarkemmin, mutta tietoa kaivataan erityisesti lämpimän veden kulutuksen vaikutuksesta energian kokonaiskulutukseen ja vedenkulutuksen vähentämismahdollisuuksista. Vedenkäyttötutkimuksen lisäksi hankkeessa kartoitetaan keinoja muuttaa veden käyttöä järkevämmäksi.

Hanke on käynnistynyt syksyllä 2019, ja se jatkuu vuoteen 2021 asti. Hankkeessa ovat mukana Motiva Oy, ympäristöministeriö, Energiavirasto, Oras Oy, Verto Oy, Koka Oy, Envera Oy, Uponor Suomi Oy, Espoon Asunnot Oy, Suomen Omakotiliitto ry, HSY ja Työtehoseura ry.

Lisätietoja:
Motiva Oy
johtava asiantuntija Jaakko Ketomäki
puh. 050 300 0119
jaakko.ketomaki@motiva.fi


Palaa otsikoihin



Sivua päivitetty viimeksi 7.4.2022