Siirry sisältöön

Motivan uutiset 2020


16.9.2020 13.00

Vähäpäästöinen liikkuminen kuuluu kaikille – Euroopan liikkujan viikkoa vietetään 16.–22.9.2020

Kansainvälistä Liikkujan viikkoa vietetään vuosittain 16.–22.9. Viikolla kannustetaan ihmisiä kiinnittämään huomiota omiin arkisiin liikkumisvalintoihin ja niiden vaikutuksiin ympäristöön ja yhteiskuntaan. Liikkujan viikolla vietetään myös Auton vapaapäivää 22.9.

Tänä vuonna kampanjan teema on vähäpäästöinen liikkuminen ja sen mahdollistaminen kaikille.

– Teeman puitteissa keskitytään kestävyyden lisäksi myös sosiaaliseen kestävyyteen eli esimerkiksi siihen, millä keinoin saavutetaan tavoitteet vähäpäästöiselle liikkumiselle ja miten tehdään kestävästä liikkumisesta mahdollista kaikille, sanoo johtava asiantuntija Sara Lukkarinen valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva Oy:stä.

Liikkujan viikolla nostetaan esille kestävän liikkumisen merkitystä ja mahdollisuuksia niin yksilölle kuin koko yhteiskunnalle.

– Liikkujan viikolla edistetään tietenkin kävelyä ja pyöräilyä, mutta myös muita kestävän liikkumisen muotoja, kuten etätyötä, joukkoliikennettä ja vähäpäästöistä autoilua, kertoo Lukkarinen.

Kestävän liikkumisen iloa syyskuussa

Suomessa Liikkujan viikkoa viettää 16 kuntaa ja kaupunkia. Viettäjiksi ovat ilmoittautuneet Espoo, Hamina, Imatra, Joensuu, Jyväskylä, Jämsä, Kangasala, Kemi, Kerava, Kouvola, Lahti, Porvoo, Ranua, Riihimäki, Sipoo ja Ylivieska.

Liikkujan viikko näkyy muun muassa katukuvassa ja joukkoliikenteessä. – Esimerkiksi muutamassa kunnassa on luvassa joukkoliikennetapahtumia, erilaiset pyöräilyyn liittyvät tempaukset ovat suosittuja ja Auton vapaapäivää vietetään eri muodoissa usealla paikkakunnalla, kertoo Lukkarinen.

Syksyllä on muutenkin hyvää pöhinää kestävän liikkumisen ympärillä. Liikkeen hurmaa -kampanja kannustaa koko syyskuun ajan löytämään iloa arjen liikkumisesta ja paljastamaan hurmaavimmat arkireitit. Instagramissa on käynnissä kuvakilpailu, johon jokainen voi osallistua julkaisemalla kuvan oman arkireitin varrelta.

Liikkujan viikon tapahtumat



Lisätietoja:

Motiva Oy
johtava asiantuntija Sara Lukkarinen
puh. 050 569 5550
sara.lukkarinen@motiva.fi

Motiva Oy
viestintäpäällikkö Sini Marttinen
puh. 050 549 8798
sini.marttinen@motiva.fi


Palaa otsikoihin



Sivua päivitetty viimeksi 7.4.2022