Siirry sisältöön

Motivan uutiset 2020


6.3.2020 9.00

Toimitusjohtaja Vesa Silfver mukana kestävän kehityksen toimikunnassa

Vesa Silfver on kutsuttu Suomen kestävän kehityksen toimikunnan jäseneksi. Toimikunnan työ käynnistyi 4.3.2020 pidetyssä kokouksessa.

Toimikunnan tavoitteena on kestävän kehityksen juurruttaminen päätöksenteon ja politiikan ytimeen, koko yhteiskunnan osallistaminen kestävän kehityksen toteuttamiseen, eri toimijoiden kohtaamisen, vuoropuhelun ja verkottumisen edistäminen sekä parhaiden kestävän kehityksen käytäntöjen jakaminen ja niistä viestiminen kansallisesti ja kansainvälisesti. Tavoitteena on myös toimikunnan työn tunnetuksi tekeminen Suomessa ja maailmalla.

Silfver piti toimikunnan kokouksessa puheenvuoron aiheesta "Miten teknologia ja innovaatiot saadaan paremmin tukemaan Agenda2030:n toimeenpanoa?". Hänellä oli samalla mahdollisuus esitellä toimikunnalle keskeisiä Motivan toimintoja, joilla voidaan tukea Agenda2030 tavoitteiden saavuttamista.

Motivan ydintehtäviin sisältyvät muun muassa energiatehokkuuden edistäminen, energiatehokkuussopimukset, kiertotalous, ympäristömerkintä, kokeilukulttuurin edistäminen, yhteishankkeet yritysten kanssa sekä Materiaalitorin ja Kestävän asumisen tietopalvelun kaltaiset uudet hankkeet.

Valtioneuvosto asettaa Suomen kestävän kehityksen toimikunnan

Toimikunnan keskeisenä tehtävänä uudella kaudella tulee olemaan globaalin kestävän kehityksen toimintaohjelman, Agenda2030:n, toimeenpanon vauhdittaminen ja kytkeminen keskeiseksi osaksi kansallista kestävän kehityksen työtä. Toinen toimikunnan päätehtävistä on kansallisen kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksen ”Suomi jonka haluamme 2050” toimeenpanon edistäminen, seuranta, arviointi ja tuloksista viestiminen.

Kestävän kehityksen toimikunnan menossa oleva toimikausi on 27.2.2020–31.12.2023.


Palaa otsikoihin



Sivua päivitetty viimeksi 7.4.2022