Siirry sisältöön

Motivan uutiset 2020


5.2.2020 9.00

Kuntien ilmastojohtamisen reseptikirja on nyt ladattavissa

Uunituore Ilmastojohtamisen reseptikirja tarjoilee parhaat käytännöt, joilla ilmastotavoitteet leivotaan osaksi kuntien johtamisjärjestelmää ja päätöksentekoa. Lataa reseptit esimerkeillä höystettynä ja tee kunnastasi ilmastojohtamisen edelläkävijä.

Motivan Ilmastojohtajat-hankkeessa kehitettiin kuuden kunnan vertaisarviointien pohjalta vähähiilisyyden johtamisen reseptikirja. Reseptikirja on suunnattu ennen kaikkea kuntien johdolle, päättäjille sekä viranhaltijoille, mutta se antaa työkaluja kaikkeen ilmastojohtamiseen, sillä oikeastaan kuka tahansa voi olla ilmastojohtaja.

Reseptikirja on kokoelma hyväksi havaittuja käytäntöjä, joista löytyy jokaiseen kuntaan soveltuvia aineksia ilmastojohtamisen mallin rakentamiseen.

Ilmastojohtaminen vaatii jatkuvaa kehittämistä ja yhteistyötä. Reseptikirjan avulla voi tunnistaa oman kunnan ilmastojohtamisen kehityskohteita ja poimia aineksia kehitystoimenpiteisiin. Suunnitelkaa, millä tavoitteilla ilmastotoimenpiteitä johdetaan, toteuttakaa toimenpiteitä ja kokeilkaa rohkeasti uusia toimintamalleja. Arvioikaa päästiinkö tavoitteeseen ja tehkää tarvittaessa korjausliikkeitä.

Esitetyt reseptit kytkeytyvät vahvasti toinen toisiinsa. Reseptien askelissa onkin esitetty ehdotuksia siitä, mitä muita osa-alueita kannattaa tarkastella, kun yksi askel on otettu haltuun. Valitkaa uusi kehitysalue, ja matka voi jatkua.

Lataa ilmastojohtamisen reseptikirja: www.ilmastojohtajat.fi

Ilmastojohtamisen reseptikirjan julkaisutilaisuus pidetään 5.2.2020, klo 13.00-16.00.

Katso tilaisuuden tallenne:




Palaa otsikoihin



Sivua päivitetty viimeksi 7.4.2022