Siirry sisältöön

Motivan uutiset 2020


28.9.2020 10.00

Energiansäästöviikolla 5.-11.10. napataan energiasyöpöt

Valtakunnallinen Energiansäästöviikko kutsuu kaikki yhteisöt mukaan tarkkailemaan energiankulutusta. Nappaamalla energiasyöpöt, karsimme kuluja ja autamme hillitsemään ilmastonmuutosta sekä muita ympäristövaikutuksia.

Energian säästeliäs käyttö ja turhien energiasyöppöjen karsiminen ovat keskeisiä keinoja saavuttaa hiilineutraaliustavoitteet sekä varmistaa uusiutuvan energian saatavuus. Tänä vuonna Energiansäästöviikolla etsitään energiasyöppöjä, joita lymyilee lähes jokaisen suomalaisen kodin, työpaikan ja koulun nurkissa. Tarpeettoman korkea huonelämpötila tai tuntikausia turhaan päällä olevat laitteet ovat kaikki energiasyöppöjä, jotka tekevät salakavalasti suuren laskun niin ympäristölle kuin kukkarolle. 

Energiavartti on hauska ja helppo tapa aloittaa syöppöjahti

Kaikkien yhteistä Energiavarttia vietetään tiistaina 6.10.2020, klo 14.15. Vartin aikana osallistujat pääsevät oppimaan energiansäästöstä verkkovisan avulla. Hauska verkkovisa tarjoaa henkilöstölle tai oppilaille helpon tavan pureutua Energiansäästöviikon teemaan.  

Tule mukaan viettämään visan avulla virtuaalinen oppituokio ja testaa oma osaaminen energiansäästössä. Mitkä ovat suurimmat energiasyöpöt ja miten voit laittaa ne kuriin? Yhteisen Energiavartin jälkeen tietovisa on pelattavissa koko Energiansäästöviikon ajan. Visailun ajankohdan voi siis suunnitella myös itselle parhaiten sopivaan aikaan.

Ilmoittamalla organisaatiosi mukaan osoitat tukesi energiatehokkuustyölle

Nyt on aika napata energiasyöpöt! Osallistu mukaan Energiansäästöviikkoon ja Energiavarttiin ja lähde syöppöjahtiin! Ilmoittamalla oman organisaatiosi viettäjäksi ja edistämällä energian säästeliästä käyttöä osoitat, että organisaatiosi on mukana tekemässä tärkeää vastuullisuustyötä.

Ilmoittaudu Energiansäästöviikkoon >>

Lue lisää:

Tokaluokkalaisten Energiansäästöviikko täyttää jo 25. vuotta.
Energiansäästöviikko alakouluissa

Energiaopetuksesta tuli ilmastokriisin myötä äärimmäisen ajankohtaista, mutta miten asia avataan alakoululaisille?

Wattimaisteri-kampanja tarjoaa kuluttajille hauskan keinon oppia kestävästä energian käytöstä.
Wattimaisteri


Palaa otsikoihin



Sivua päivitetty viimeksi 7.4.2022