Muut tiedotteet 2020
22.12.2020 TEM: Uusiutuvien polttoaineiden liikennekäyttöä edistävät lakiluonnokset lausunnolle
Työ- ja elinkeinoministeriö pyytää lausuntoa lakiluonnoksista, joilla pantaisiin täytäntöön EU:n uusiutuvan energian direktiivin (RED II) liikenteen uusiutuvan energian edistämistä koskeva sääntely.
22.12.2020 TEM: Energiayhteisöt helpottamaan itse tuotetun sähkön jakamista naapurustossa
Valtioneuvosto hyväksyi 22.12.2020 sähköntoimitusten selvityksestä ja mittauksesta annetun valtioneuvoston asetuksen muutoksen. Asetukseen lisätään säännökset paikallisesta energiayhteisöstä ja aktiivisten asiakkaiden ryhmästä sekä niiden tehtävistä. Asetuksessa säädetään jatkossa myös yhdessä tuotetun sähkön jakamisesta sähköntoimitusten selvityksessä eli hyvityslaskennasta sekä sähkönkäyttöpaikan kulutuksen ja tuotannon netotuksesta sähköntoimitusten selvityksessä.
18.12.2020 YM: Muutoksia rakennusten paloturvallisuusmääräyksiin
Ympäristöministeriö antoi asetuksen rakennusten paloturvallisuudesta annetun asetuksen muuttamisesta. Muutoksilla edistetään palomääräysten materiaalineutraaliutta, pienennetään rakentamiskustannuksia sekä selkeytetään määräysten tulkintaa.
18.12.2020 YM: Ympäristöministeriöltä rakennusten teknisten järjestelmien energiatehokkuutta parantava asetus
Ympäristöministeriö on antanut asetuksen, jolla säädetään energiatehokkuuden vaatimukset rakennusten automaatio- ja ohjausjärjestelmille, paikallisille sähköntuotantojärjestelmille sekä itsesäätyville laitteille. Vaatimukset tulevat sovellettaviksi 1.1.2021 alkaen uudisrakennuksissa, korjaus- ja muutostöissä sekä rakennuksen käyttötarkoitusta muutettaessa.
21.12.2020 TEM: Ilmastorahaston toiminta on käynnistynyt
Ilmasto- ja digitalisaatiosijoituksia tekevän Ilmastorahasto Oy:n toiminta on käynnistynyt, kun Valtion kehitysyhtiön Vake Oy:n muutos työ- ja elinkeinoministeriön ohjauksessa toimivaksi Ilmastorahasto Oy:ksi on saatu päätökseen. Tätä varten työ- ja elinkeinoministeriö on 21.12.2020 antanut Ilmastorahastolle yhtiön toimintaa ja tavoitteita kuvaavan toimiohjeen sekä nimittänyt yhtiölle hallituksen ja sijoitusneuvoston.
18.12.2020 YM: Asuntopoliittinen työryhmä ottaa kantaa asuntotuotannon tukiin ja asumisen laatuun
Asuntopoliittista kehittämisohjelmaa valmistellut työryhmä pohti jokaista suomalaista koskevaa kysymystä siitä, kuinka turvata hyvä ja kohtuuhintainen asuminen kaikille Suomessa. Työryhmän mukaan nykyisiä hyviä toimintamalleja, kuten valtion tukemaa asuntotuotantoa, tulee jatkaa ja kehittää yli hallituskausien.
”Eurooppa-neuvoston vahvistus päästötavoitteen kiristämisestä tuli kreivin aikaan. Vaikka päätös ei ole kaikilta osin toiveidemme mukainen, on hienoa, että se ehti ajoissa huomisille Pariisin ilmastosopimuksen viisivuotissyntymäpäiville ja YK:n ilmastohuippukokoukseen. Tavoitteen kiristäminen näyttää maailmalle, että rakennamme johdonmukaisesti hiilineutraalia maanosaa vuoteen 2050 mennessä”, ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen sanoo.
10.12.2020 YM: Muovitiekartan kokeilu- ja pilotointihankkeille miljoona euroa muoviongelman ratkaisuihin
Ympäristöministeriö on myöntänyt kuudelle hankkeelle rahoitusta Muovimiljoona-tukiohjelmasta muoviongelman ratkaisuihin tähtääviin kokeilu- ja pilotointihankkeisiin. Ohjelmaan saatiin 32 hakemusta, joilla haettiin kaikkiaan lähes kuuden miljoonan euron rahoitusta.
Kalvomuovien erilliskeräystä lisätään koko rakentamisen toimitusketjussa ja rakentamisessa green deal -sopimuksella*. Sopimuksen ansiosta erilliskerätty kalvomuovi päätyy nykyistä tehokkaammin kierrätykseen ja kierrätysraaka-aineeksi kalvomuovien tuotantoon ja palautuu tuotteina takaisin markkinoille. Lisäksi sopimukseen liittyvät yritykset sitoutuvat hyödyntämään nykyistä enemmän kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuotteita.
8.12.2020 TEM: Tukihaku uuden energiateknologian suuriin hankkeisiin avoinna helmikuun 2021 loppuun
Työ- ja elinkeinoministeriö on avannut investointitukien haun uuden energiateknologian ja suurten demonstraatioiden hankkeille vuodelle 2021. Hakemukset tulee jättää viimeistään 28.2.2021 Business Finlandin sähköisen järjestelmän kautta.
3.12.2020 TEM: Asetusluonnos huoneistokohtaisen vedenkulutuksen tiedonsaannista lausunnolle
Työ- ja elinkeinoministeriö pyytää lausuntoja asetusehdotuksesta, jolla parannetaan lämpöenergian ja veden käyttäjien omaa kulutustaan koskevan tiedon saantia ja täydennetään energiatehokkuusdirektiivin täytäntöönpanoa Suomessa. Tavoitteena on kasvihuonekaasupäästöjen ja muun ympäristökuormituksen vähentäminen energian- ja vedenkulutuksen pienentyessä.
3.12.2020 YM: Muutoksia rakennusten paloturvallisuusmääräyksiin
Ympäristöministeriö antoi asetuksen rakennusten paloturvallisuudesta annetun asetuksen muuttamisesta. Muutoksilla edistetään palomääräysten materiaalineutraaliutta, pienennetään rakentamiskustannuksia sekä selkeytetään määräysten tulkintaa.
2.12.2020 TEM: EU:n Innovaatiorahaston pienten hankkeiden haku avattu
Euroopan komissio on avannut EU:n Innovaatiorahaston haun investointikustannuksiltaan (CAPEX) alle 7,5 miljoona euroa oleville hankkeille. Hausta rahoitetaan 100 miljoonalla eurolla innovatiivisia puhtaan teknologian käyttöönottoa edistäviä hankkeita.
Työ- ja elinkeinoministeriö on tehnyt ensimmäiset päätökset kivihiilen energiakäytöstä luopumista nopeuttavien hankkeiden investointituesta. Tukea myönnettiin neljälle hankkeelle yhteensä 7 715 880 euroa. Tuetuissa hankkeissa otetaan käyttöön muuhun kuin polttoon perustuvia teknologioita kaukolämmön tuotannossa.
1.12.2020 YM: Ympäristöministeriö myöntää avustusta kuntien ilmastohankkeille
Ympäristöministeriö avaa avustushaun hankkeille, joilla kunnat ja alueet voivat vähentää kasvihuonekaasupäästöjään. Rahaa on jaossa nyt avatussa haussa kolme miljoonaa euroa.
30.11.2020 YM: Jätelain uudistus etenee – erilliskeräyksen laajeneminen vauhdittaa kiertotaloutta
Hallitus on päässyt sopimukseen niin sanotun jätesäädöspaketin sisällöstä. Tavoitteena on saada hallituksen esitys eduskunnalle vuoden 2021 alkupuolella. ”Jätelain uudistus antaa meille keinoja vähentää jätteen määrää ja lisätä jätteen lajittelua ja kierrätystä. Jätehuollon kehittäminen on yksi kiertotalouden kulmakivistä”, ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen sanoo.
27.11.2020 YM: Uuden keskipitkän aikavälin ilmastosuunnitelman valmistelu on käynnistynyt
Keskipitkän aikavälin ilmastosuunnitelma päivitetään siten, että se vastaa hallituksen tavoitetta saavuttaa hiilineutraali Suomi vuoteen 2035 mennessä. Suunnitelmaluonnos valmistuu kesällä 2021, ja se annetaan selontekona eduskunnalle syksyllä 2021.
23.11.2020 YM: Ympäristöministeriö myöntää avustusta puurakentamisen koulutuksen kehittämiseen
Ympäristöministeriön Puurakentamisen ohjelma avaa yhteensä 700 000 euron erityisavustushaun hankkeille, jotka kehittävät nopein toimin puurakentamisen koulutusta. Tavoitteena on tukea tulevien rakentamisen ammattilaisten koulutusta siten, että se vastaa entistä paremmin erityisesti teollisen puurakentamisen ja modernin puutuoteteollisuuden nykyisiin ja tuleviin tarpeisiin.
Työ- ja elinkeinoministeriö myönsi 17.11.2020 yhteensä 33,2 miljoonaa euroa investointitukea seitsemälle uusiutuvan energian suurelle demonstraatiohankkeelle. Tuki on tarkoitettu hankkeille, jotka tarjoavat uusia energiaratkaisuja vuoteen 2030 tähtäävien kansallisten ja EU-tavoitteiden saavuttamiseksi. Hankkeista kolme liittyy biokaasun liikennekäyttöön ja yksi lämmöntuotantoon biokaasulla, muut kolme syvälämpöön, lämpöpumpputeknologiaan ja biometanolin jalostukseen liikennekäyttöön soveltuvaksi.
Uusiin moniasuntoisiin rakennuksiin asennetaan jatkossa etäluettavat huoneistokohtaiset veden kulutusmittarit sekä lämpimälle että kylmälle vedelle, ja vesilaskutus perustuu todelliseen mitattuun kulutukseen. Hallitus esittää asiaan liittyviä lakimuutoksia Tasavallan presidentin vahvistettavaksi 13.11.2020.
11.11.2020 YM: Ympäristöministeriöltä avustusta teollista puurakentamista kehittäviin hankkeisiin
Puurakentamisen ohjelman Kasvua ja kehitystä puusta -tukiohjelman neljännellä hakukierroksella myönnettiin yhteensä reilut 1,4 miljoonaa euroa 12 hankkeelle, jotka kehittävät monistettavia ratkaisuja teollisen puurakentamisen verkostotoimintaan ja -osaamiseen.
11.11.2020 TEM: Uusi hanke edistää rahoituksen suuntaamista kestävään kehitykseen
Hallituksen tavoitteena on, että yksityistä rahoitusta suunnataan tulevaisuudessa entistä enemmän kestävän kehityksen mukaisiin investointeihin. Työ- ja elinkeinoministeriö on käynnistänyt hankkeen, jonka tarkoitus on tunnistaa kestävän kehityksen mukaisen liiketoiminnan mahdollisuudet ja rahoituksen haasteet suomalaisille yrityksille.
Uutta öljylämmityksen vaihtamiseen kannustavaa avustusta haki ensimmäisen kahden kuukauden aikana yhteensä noin 5 200 pientalon omistajaa. Avustusta on myönnetty syyskuun alusta lähtien osana kestävää elvytystä, jolla tuetaan koronakriisistä toipuvaa taloutta. Tavoitteena on luoda työtä ja vähentää rakennusten lämmittämisestä aiheutuvia päästöjä.
27.10.2020 YM: Ympäristöministeriöltä rakennusten teknisten järjestelmien energiatehokkuutta parantava asetus
Ympäristöministeriö on antanut asetuksen, jolla säädetään energiatehokkuuden vaatimukset rakennusten automaatio- ja ohjausjärjestelmille, paikallisille sähköntuotantojärjestelmille sekä itsesäätyville laitteille. Vaatimukset tulevat sovellettaviksi 1.1.2021 alkaen uudisrakennuksissa, korjaus- ja muutostöissä sekä rakennuksen käyttötarkoitusta muutettaessa.
27.10.2020 TEM: Ilmastorahasto Oy vauhdittaa vähähiilisyyttä ja edistää digitalisaatiota
Valtion kehitysyhtiö Vake Oy siirtyy työ- ja elinkeinoministeriön omistajaohjaukseen joulukuussa. Samalla yhtiön nimi muuttuu Ilmastorahasto Oy:ksi. Vake Oy on tähän saakka kuulunut valtioneuvoston kanslian omistajaohjaukseen.
26.10.2020 BEHAVE 2020 Tanskassa 21.–23.04.2021 – Call for Abstracts 31.10.2020 mennessä
BEHAVE 2020 Behaviour and Energy Efficiency -konferenssi siirtyy pidettäväksi huhtikuussa 2021 koronapandemian vuoksi. Konferenssi järjestetään Tanskassa 21.–23.04.2021. Call for Abstracts on avoinna ja aikaa esitysten jättämiseen on jatkettu lokakuun loppuun asti.
Ilmastolakia uudistetaan parhaillaan. Ympäristöministeriö on avannut 15.10. kaksi verkkokyselyä, joilla kerätään kansalaisten näkemyksiä siitä, millä tavalla osallistuminen, tiedonsaanti ja oikeudenmukainen siirtymä hiilineutraaliin yhteiskuntaan tulisi huomioida uudessa ilmastolaissa. Lisäksi kerätään tietoa siitä, miten saamelaisten oikeudet tulisi kirjata ilmastolakiin.
14.10.2020 Taloyhtiöklubi: Ilmastotekojen edistämistä eurot ja asumismukavuus edellä
Energiaremontit tarkoittavat taloyhtiöille paitsi ilmastotekoja, myös erityisesti kiinteistön hoitokuluissa säästämistä ja asumismukavuuden parantamista.
9.10.2020 Heka: Hekalle Euroopan komission myöntämä rahoitus asuinrakennusten energiatehokkuuden parantamiseen
Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka) on saanut ensimmäisenä suomalaisena toimijana asuinrakennusten energiatehokkuuden optimointiin Euroopan komission myöntämän ELENA-rahoituksen. Rahoitusta myönnettiin yli 1,8 miljoonaa euroa.
Valtioneuvosto teki periaatepäätöksen maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL) sopimuksista 8.10.2020. Valtio ja kaupunkiseudut allekirjoittivat kestävään yhdyskuntarakenteeseen ja vähähiiliseen liikkumiseen tähtäävät sopimukset. Sovittujen toimien toteutus Helsingin, Tampereen, Turun ja Oulun kaupunkiseuduilla on osin jo käynnistynyt kesäkuussa saavutetun neuvottelutuloksen pohjalta.
8.10.2020 Valtioneuvoston kanslia: Valtioneuvoston kestävän kehityksen selonteko eduskuntaan
Valtioneuvosto antoi torstaina 8. lokakuuta eduskunnalle selonteon kestävän kehityksen globaalista toimintaohjelmasta Agenda2030:sta. Selonteko on Suomen kansallinen toimeenpanosuunnitelma Agenda2030:n tavoitteiden saavuttamiseksi.
Kunnille, kaupungeille ja yleishyödyllisille organisaatioille on tarjolla tukea liikenneturvallisuuden parantamiseen ja kestävän liikkumisen edistämiseen. Liikkumisen ohjauksen valtionavustuksilla ja tieliikenneturvallisuuden hankeavustuksilla voi tällä kertaa vastata muun muassa koronahaasteisiin joukkoliikenteessä, tehdä erilaisia liikkumispalvelukokeiluja tai kävelyn ja pyöräliikenteen edistämisohjelmia. Tieliikenneturvallisuuden hankeavustuksilla voi muun muassa tukea nuorten liikenneturvallisuutta tai tutkia uuden tieliikennelain vaikutuksia. Haut ovat auki marraskuun loppuun.
Kunnille tarjotaan 5.10.2020 alkaen uutta avustusta öljylämmitysjärjestelmän poistamiseen ja lämmitysmuodon muuttamiseen kestävämmäksi niiden omistamissa kiinteistöissä. Avustuksen määrä on 25 prosenttia hyväksytyistä kustannuksista, kun kunta on liittynyt vapaaehtoiseen energiatehokkuussopimukseen. Muutoin avustus on 20 prosenttia. Yhteensä kuntien lämmitysremonttiavustukseen on varattu noin 15 miljoonaa euroa.
Ympäristöministeriön Puurakentamisen ohjelma käynnisti 1.10. toisen avustushaun julkisen sektorin puurakentamista edistäville hankkeille. Avustusta myönnetään hankkeille, jotka tukevat puurakentamisen nopeaa kehitystä kunnissa ja lisäävät niiden valmiuksia toteuttaa varsinaisia puurakennushankkeita.
22.9.2020 FIGBC: Uusi kestävän alueen määritelmä ottaa kantaa ilmastohaasteisiin ja kiertotalouteen
Kiertotalous ja ilmastotavoitteet haastavat kestävän aluesuunnittelun. Tähän haasteeseen vastaa Green Building Council Finlandin päivitetty Kestävän alueen määritelmä. Uusi päivitys ottaa huomioon kiertotalouden ja ilmastonmuutokseen sopeutumisen vaatimukset aluesuunnittelulle.
11.9.2020 TEM: EU:n Innovaatiorahaston ensimmäinen hakukierros käynnissä
EU:n Innovaatiorahasto investoi ensimmäisellä hakukierroksella noin miljardi euroa puhtaan teknologian käyttöönottoon Euroopassa. Heinäkuussa avautuneen hakukierroksen hakemusten jättöaika päättyy 29.10.2020, klo 16 Suomen aikaa. Euroopan komissio tekee hakemuksiin perustuen rahoituspäätöksiä kaksivaiheisen valintaprosessin jälkeen loppuvuodesta 2021.
Ympäristöministeriö, Senaatti-kiinteistöt sekä Espoon, Helsingin, Turun ja Vantaan kaupungit ovat allekirjoittaneet vapaaehtoisen Green Deal -sopimuksen työmailla syntyvien päästöjen vähentämiseksi. Sopimuksen tavoitteena on, että kaupunkien ja Senaatin työmaat ovat vuoden 2025 loppuun mennessä fossiilittomia eli niillä ei käytetä fossiilisia polttoaineita.
3.9.2020 YM: Kunnille tukea öljylämmityksestä pois siirtymiseen
Hallituksen tänään antama lisätalousarvioesitys tukee siirtymää kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa. Lisätalousarviolla muun muassa tuetaan kuntia vaihtamaan fossiilisesta öljystä kestävämpään lämmitysmuotoon ja parannetaan ARAn energiatukihakemusten käsittelyn resursseja.
Valtioneuvosto antoi 17.6.2020 eduskunnalle lakiesityksen, jolla uudistettaisiin kaukolämmön, kaukojäähdytyksen ja veden mittaamista ja laskutusta. Uudistuksen tavoitteena on edistää energiansäästöä ohjaamalla kotitalouksien veden ja lämmitysenergian kulutusta energiatehokkaampaan suuntaan. Samalla laskutuksessa siirryttäisiin toteutuneeseen kulutukseen perustuvaan laskutukseen, ja varmistettaisiin energiakulutusta koskevan tiedon saanti.
Taloyhtiöiden kiinnostus rakennusten ilmastovaikutusten vähentämiseen on kasvussa. Taloyhtiöt tarjoavat yrityksille miljardien eurojen liiketoimintamahdollisuudet energiankulutuksen ja päästöjen vähentämiseen. Ratkaisuilta vaaditaan helppoutta, selkeyttä ja kustannustehokkuutta.
4.6.2020 Rakennusten teknisten järjestelmien energiatehokkuutta parantava asetus lausunnoille
Ympäristöministeriö pyytää lausuntoja asetusluonnoksesta, jolla annetaan energiatehokkuuden vaatimukset rakennusten automaatio- ja ohjausjärjestelmille, paikallisille sähköntuotantojärjestelmille sekä itsesäätyville laitteille. Vaatimukset tulisivat sovellettaviksi sekä uudisrakennuksissa, korjaus- ja muutostöissä että rakennuksen käyttötarkoitusta muutettaessa.
27.4.2020 Sitra: Kuntien kiertotaloutta edistäville kesätöille tarjolla Sitran tukea
Autamme suomalaisia kuntia luomaan kesätöitä kiertotaloudesta ja rahoitamme parhaat ideat. Ideakilpailun haku alkaa 27.4. ja päättyy 8.5.
15.4.2020 STM ja YM: Ohjeet asuinrakennusten korjaushankkeisiin koronavirusepidemian aikana
Valtioneuvoston toteuttamat rajoitukset koronavirusepidemian hillitsemiseksi vaikuttavat myös rakennusten korjaushankkeiden suunnitteluun ja toteutukseen.
14.4.2020 VM: Tilannekuva julkisten hankintojen nykytilasta on valmistunut
Julkisten hankintojen ammattilaiset ovat ensimmäistä kertaa laatineet kattavan tilannekuvan julkisten hankintojen nykytilasta ja kehittämiskohteista.
14.4.2020 TEM: Suomi toimitti pitkän aikavälin päästövähennysstrategian komissiolle
Suomi on toimittanut Euroopan komissiolle Pitkän aikavälin strategian, jossa kuvataan päästövähennysskenaarioita ja niihin liittyviä vaikutusarvioita vuoteen 2050 asti. Laadittujen skenaarioiden lähtökohtana on pyrkimys saavuttaa hiilineutraalius vuonna 2035.
3.4.2020 BEHAVE2020 Tanskassa 21.–23.10.2020 – Call for abstracts on auki - esitykset 31.5.2020 mennessä
BEHAVE 2020 Behaviour and Energy Efficiency -konferenssi järjestetään tänä vuonna Tanskassa 21.-23.10.2020. Call for abstracts on avattu ja aikaa esitysten jättämiseen on jatkettu toukokuun loppuun asti.
3.4.2020 Hallitus tukee yrityksiä koronavirustilanteessa – uusi rahoitusohjelma keskisuurille yrityksille
Hallitus pyrkii eri toimenpiteillä turvaamaan sen, että yritykset pystyvät jatkamaan toimintaansa kannattavasti koronaviruskriisin jälkeen. Yrityksille on tarjolla suoria yritystukia ja lainojen takauksia. Uusimpana toimenpiteenä valtion pääomasijoitusyhtiö Tesi käynnistää 14.4.2020 uuden rahoitusohjelman keskisuurille yrityksille. Valtio suuntaa ohjelmaan 150 miljoonaa euroa.
19.3.2020 Asetuksella investointikannuste hiilen energiakäytöstä ripeästi luopuville
Valtioneuvosto antoi 19.3.2020 asetuksen hiilen energiakäyttöä korvaavien hankkeiden investointituesta vuosina 2020–2025. Tuen tavoitteena on edistää vapaaehtoista, nopeutettua luopumista kivihiilen käytöstä vuoden 2025 loppuun mennessä. Hiilen käyttäminen sähkön tai lämmön tuotannon polttoaineena on Suomessa kielletty vapusta 2029 alkaen.
Suomen pitkän aikavälin korjausrakentamisen strategia on valmistunut. Strategia koskee vuoden 2020 alkuun mennessä valmistuneita asuin- ja palvelurakennuksia, joita on yhteensä 1,4 miljoonaa. Sen tavoitteeksi on asetettu vähentää rakennusten hiilidioksidipäästöjä vuoden 2020 alusta 90 prosenttia vuoteen 2050 mennessä. Strategia on osa vuonna 2018 voimaan tulleen rakennusten energiatehokkuusdirektiivin toimeenpanoa.
21.2.2020 BEHAVE2020 Tanskassa 21.–23.10.2020 – Call for abstracts on avoinna!
BEHAVE 2020 Behaviour and Energy Efficiency -konferenssi järjestetään tänä vuonna Tanskassa 21.-23.10.2020. Call for abstracts on avattu – lähetä ehdotuksesi 30.4.2020 mennessä.
19.2.2020 SuLVI ry: Apua omakotiasujien ja pienten taloyhtiöiden LVI-suunnitteluun
Suomen LVI-liitto SuLVI ry julkaisee LVI-suunnittelupalveluita tarjoavien henkilöjäsentensä tiedot ”Löydä LVI-suunnittelija” -palvelussa. Listaus on suunnattu erityisesti omakotiasujien ja pienten taloyhtiöiden käyttöön.
20.1.2020 EK: Raportti: Ilmastonmuutokseen varautuminen saatava Suomessa uuteen vaiheeseen
Maailmalla riehuvat metsäpalot, tulvat ja Suomen talvimyrskyt ovat varhaisia esimerkkejä ilmiöistä, jotka muuttavat yritysten toimintaympäristöä ilmastonmuutoksen seurauksena. Nykyisellä ilmastopolitiikalla ja -toimenpiteillä maailma etenee kohti yli 3 asteen lämpenemistä. Se tarkoittaa suomalaisyrityksille yhtäaikaisia investointitarpeita sekä ilmastonmuutoksen hillintään että siihen sopeutumiseen.
Työ- ja elinkeinoministeriö pyytää lausuntoja hallituksen esitysluonnoksesta, jolla uudistetaan kaukolämmön, kaukojäähdytyksen ja lämpimän käyttöveden mittaamista ja laskutusta. Tarkoituksena on ohjata vedenkulutusta energiatehokkaampaan suuntaan ja tehdä laskutuksesta oikeudenmukaisempaa.
9.1.2020 Kutsu Puulämmityspäivään 2020: Merkittävä tutkimus julki puun pienpolton päästöjen vähentämiseksi
Suomessa on mahdollista päästä puhtaaseen ja ekologiseen lämmittämiseen uuden EcoDesignin voimaan tulon ja ympäristöystävällisten tulisijojen avulla. Tulisija- ja Savupiippuyhdistys TSY julkaisee Puulämmityspäivässä 5. helmikuuta 2020 mittavan tutkimuksen, kuinka tulisijan päästövaikutuksia voidaan pienentää jopa kolmanneksella.