Siirry sisältöön

Kokeileva kehittäminen ja ratkaisujen skaalaus

Kehitä kokeillen, arvioi vaikutukset ja skaalaa toimivat osat, on ohjenuoramme vaikuttaviin kehittämisprosesseihin. Uusien asioiden edessä ei kannata tehdä isoja investointeja vaikutuksia tietämättä. Kokeileva kehittäminen on tapasi edetä vaiheittain, pilkkoen ongelmat pienempiin ratkaistaviin osiin.

Varmistat toiminnan vaikuttavuuden, kun jo kehittämisen alkuvaiheessa otat huomioon toiminnan jatkumisen ja kasvamisen eli skaalautumisen.

Kehitämme ketterästi, teemme nykytilan kartoituksia, perustamme ekosysteemejä, kokeilemme ja skaalaamme kokeilujen tulokset laajemmin yhteiskuntaan.

Tilannekuvat

Tuotamme arvion kehitettävän kohteen nykytilasta, ja sen avulla voit optimoida toimenpiteet ja jatkoaskeleet.
Vaikuttavuuden sparraus ja arviointi

Vaikuttavuus-tavoitteet ja -mittarit halutun muutoksen mittaamiseen. Tulosten arviointi.
Ekosysteemien rakennusapu

Autamme ekosysteemien syntymistä sitouttamalla toimijoita sekä luomalla yhteistä visiota ja tiekarttaa yhteistyölle.
Kokeiluhaut ja kokeilujen läpivienti

Viemme läpi kokeiluprosesseja systemaattisesti varmistaen dokumentoinnin, ja kiteyttämällä tulokset. Tuloksena selviää, mitkä ideat ovat jatkokehittämisen arvoisia.
Innovaatio-menetelmien koulutukset

Koulutuksissa opit hyödyntämään menetelmiä vaikuttavien ratkaisujen synnyttämiseksi ja yhteiskehittämisen vauhdittamiseksi.
Skaalaus

Tuemme löydettyjen ratkaisujen vakiinnuttamista ja monistamista. Jottei pyörää tarvitse keksiä uudestaan!


Tutustu referensseihimme

Energiatehokas koti korjaamalla

Olemassa olevan talon energiankulutusta ja energiakustannuksia voidaan pienentää merkittävästi jopa ilman isoja rakenteellisia uudistuksia.

Kokeiluista skaalaan -pelikirja

Pelikirja sisältää systemaattisen toimintamallin skaalaamiseen johtavaan kokeilutoimintaan, vaikuttavuuden todentamiseen, ekosysteemin toimintaan sekä erilaisia ketterän kehittämisen, palvelumuotoilun ja data-analyysin työkaluja.

Kuntien ja yritysten ilmastoyhteistyö käyntiin

Motiva ja Suomen ympäristökeskus ovat yhdessä työstäneet työkaluja ja tietoaineistoja kuntien ja yritysten yhteistyön käynnistämiseksi ja suunnittelemiseksi Fisu-verkoston Reivi-hankkeessa työstettyjen aineistojen perusteella.

Kokeillen kansalaisten hiilijalanjälki puoliksi

Ilmastonmuutoksen kaltaisten haasteiden ratkaisuun tarvitaan kansallisten politiikkatoimien lisäksi ruohonjuuritason toimintaa. Politiikkatoimien hyväksyttävyys lisääntyy, kun ilmastoteot tulevat osaksi ihmisten arkea uudenlaisin keinoin.

Parhaat reseptit kuntien ilmastojohtamiseen

Ilmastojohtamisen reseptikirja tarjoilee kuntatoimijoille parhaat käytännöt, joilla vähähiilisyys tuodaan osaksi johtamista ja päätöksentekoa.

Ruokahävikin vähentämistä koko elintarvikeketjussa

Ruokahävikkiä syntyy niin kotitalouksissa, ravintoloissa, kaupoissa, teollisuudessa kuin alkutuotannossa. Tarvitsemme monia erilaisia työkaluja, innovaatioita ja vuorovaikutusta hävikin vähentämiseen koko elintarvikeketjussa.


Sivua päivitetty viimeksi 15.5.2024