Siirry sisältöön
Vihanneksia verkkokassissa.

Ruokahävikin vähentämistä koko elintarvikeketjussa

Miksi?

Suomessa päätyy vuosittain yli 400 miljoonaa kiloa ruokaa roskiin

Ruokahävikkiä syntyy niin kotitalouksissa, ravintoloissa, kaupoissa, teollisuudessa kuin alkutuotannossa. Tarvitsemme monia erilaisia työkaluja, innovaatioita ja vuorovaikutusta hävikin vähentämiseen koko elintarvikeketjussa.

Mitä?

  • Kokosimme alan toimijat Ruokaketjun hävikkiseminaariin keskustelemaan uusimmista keinoista.
  • Elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumuksella seuraamme kaupan, teollisuuden ja pakkausalan yritysten edistymistä hävikin vähentämisessä.
  • Avasimme kuluttajille Facebookiin Hävikkiruokaryhmän, jossa jaetaan vinkkejä hävikin vähentämiseen.
  • Järjestimme ysiluokkalaisille Hävikki-battlen, jossa opitaan vähentämään hävikkiä kotona.
  • Tuotimme ruokapalveluille ja ravintoloille turvalliset ohjeet hävikin myyntiin ja hyväntekeväisyyteen jakamiseen.

Miten?

Mahdollistamme yhteistyön ja vuorovaikutuksen, viestimme, autamme tavoitteiden asettamisessa ja kehitämme uusia keinoja

1 000
Katsojaa Ruokaketjun hävikkiwebinaarilla.

5 000
Facebookin Hävikkiruokaryhmässä jäsentä.

8 000
Ysiluokkalaista otti osaa Hävikki-battleen.

3 milj. kg
Sitoumuksen tehneet yritykset vähensivät ruokahävikkiä.

Vuosi: 2020



Mahdollistajat: maa- ja metsätalousministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö sekä sitoumuksen tehneet yritykset


Sivua päivitetty viimeksi 29.4.2021