Yhteistyön rakentaminen ja verkostojen johtaminen
Yhdistämme toimijat laajemman vaikuttavuuden aikaansaamiseksi. Luotsaamme verkostoja ja yhteistyöryhmiä toimimaan yhteisten tavoitteiden eteen. Valtionyhtiönä olemme puolueeton yhteistyön rakentaja.Uudet kestävyyttä edistävät ratkaisut syntyvät usein laajoissa verkostomaisissa ja tavoitteellisissa yhteistyörakenteissa. Rakennamme yhteistyökumppaneidemme kanssa alustoja ja digitaalisia palveluita, joiden avulla voimme tarjota muun muassa tekoälyyn perustuvaa kuluttajaneuvontaa ja yhdelle alustalle tuotuja materiaalikiertoja.
Autamme tunnistamaan erilaisia rooleja, intressejä ja arvoja, jotka luovat pohjan yhteistyön syntymiselle. Tuemme mallien käyttöönottoa osana muutosjohtamisen prosesseja. Autamme sekä toimialarajat että sektorirajat (kunta, valtio, yritykset, kansalaisyhteiskunta) ylittävän yhteistyön rakentamisessa.
- Rakenteita tarvitaan, jotta muutos jää elämään.
- Yhteinen tapa toimia vauhdittaa muutoksen aikaansaamista ja uudistumista.
- Toimivat verkostot, ekosysteemit ja yhteistyömallit eivät synny itsestään.
Tutustu referensseihimme
Elinvoimaa kuntiin edelläkävijäkuntien Fisu-verkostosta
Edelläkävijäkuntien verkoston 11 kuntaa: Forssa, Hyvinkää, Ii, Joensuu, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Riihimäki, Turku ja Vaasa ovat voimansa yhdistämällä saaneet aikaiseksi hyviä tuloksia kestävän kehityksen edistämisessä toinen toisiaan sparraten.
Fiksu tekniikka vähentänyt vedenkulutusta
Motiva ja Työtehoseura kokosivat toimijoita yhteishankkeeseen, jossa selvitettiin kotitalouksien vedenkulutusta ja -käyttöä sekä tuotettiin neuvonta- ja viestintäaineistoa vedenkulutukseen ja -säästöön liittyvistä asioista.
Kestävyyttä ja innovatiivisuutta julkisilla hankinnoilla
Motivan koordinoima KEINO-osaamiskeskus tuo yhteen kuusi organisaatiota, joilla kaikilla on merkittävää osaamista kestävien ja innovatiivisten hankintojen toteuttamisessa.
Kuntien ja yritysten ilmastoyhteistyö käyntiin
Motiva ja Suomen ympäristökeskus ovat yhdessä työstäneet työkaluja ja tietoaineistoja kuntien ja yritysten yhteistyön käynnistämiseksi ja suunnittelemiseksi Fisu-verkoston Reivi-hankkeessa työstettyjen aineistojen perusteella.
Rakentamisen ja purkamisen kiertotalouden edistäminen Vattuniemessä – Helsingin kaupunki
Helsingin kaupunki haluaa edistää rakentamisen kiertotaloutta ja käynnisti Helsingin Vattuniemessä 16 kiinteistön purkuhankkeessa materiaalikiertojen parantamiseen tähtäävän pilotin.
Reilun kiertotalouden valmennus
Reilun kiertotalouden valmennuksessa kunnat voivat toteuttaa jonkin sosiaalista kestävyyttä ja kiertotaloutta edistävän käytännön kehittämistoimenpiteen, jossa eri toimialat tekevät yhteistyötä.
Sitoumus2050 – kestävän kehityksen sitoumusten kotipesä
Kestävän kehityksen sitoumukset ovat esimerkki Suomen tavasta toteuttaa kestävää kehitystä ja Agenda2030-tavoitteita käytännössä. Se on ilmainen ja vapaaehtoinen työkalu organisaatioiden kestävyystyöhön.
Tulevaisuusmuotoilun keinot loivat Tukkutorin visiotyöhön rakentavaa ja ennakkoluutonta keskustelua
Helsingin Kaupunkitilat Oy ja Helsingin kaupunki toteuttivat visiotyön yhteistyössä kestävän kehityksen yhtiön Motiva Services Oy:n kanssa välillä syyskuu 2023 helmikuu 2024. Visiotyöhön kutsuttiin mukaan laaja joukko sidosryhmiä luomaan visiota Tukkutorin alueelle, mukaan lukien Teurastamo.