Siirry sisältöön

Strategiaprosessin ja lainsäädännön toimeenpanon tuki

Kestävä muutos etenee yhteisesti määritellyillä tavoitteilla. Toimimme strategioiden, ohjelmien valmistelun ja toimeenpanon tukena ja autamme luomaan tiekarttoja kohti kestävää muutosta. Jalkautamme vaikuttavuuden johtamisen toimintamalleja. Luotsaamme verkostoja ja yhteistyöryhmiä toimimaan yhteisten tavoitteiden hyväksi. Valtionyhtiönä olemme puolueeton yhteistyön rakentaja.


Tutustu referensseihimme

Elinvoimaa kuntiin edelläkävijäkuntien Fisu-verkostosta

Edelläkävijäkuntien verkoston 11 kuntaa: Forssa, Hyvinkää, Ii, Joensuu, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Riihimäki, Turku ja Vaasa ovat voimansa yhdistämällä saaneet aikaiseksi hyviä tuloksia kestävän kehityksen edistämisessä toinen toisiaan sparraten.

Fossiilisesta öljylämmityksestä luopumisen toimenpideohjelma

Motiva toimi asiantuntijasihteerinä ja fasilitoi kokouksia ja tiedonvaihtoa, koosti lähtötietoja ja toimenpiteitä toimenpideohjelmatekstiksi sekä tuotti vaikutusarvioita.

Korjausrakentamisen strategia 2050 rempataan talot kuntoon

Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin edellyttämän strategian tavoitteena on energiatehokas ja vähähiilinen rakennuskanta vuoteen 2050 mennessä – tiekartalla tavoitteet myös vuosille 2030 ja 2040.

Kriteeripankki – vastuullisuuskriteereitä julkisiin hankintoihin

Kriteeripankki mahdollistaa laajemmin vastuullisuusnäkökulmien huomioimisen hankinnoissa, kun kriteerit löytyvät yhdestä paikasta. Kaikki Kriteeripankin kriteerit ovat hankintalain mukaisia, todennettavia, kyseiseen hankintaan keskeisesti liittyviä ja markkinoita kannustavia.

Parhaat reseptit kuntien ilmastojohtamiseen

Ilmastojohtamisen reseptikirja tarjoilee kuntatoimijoille parhaat käytännöt, joilla vähähiilisyys tuodaan osaksi johtamista ja päätöksentekoa.

Vahvasti mukana energiatehokkuuteen liittyvien EU-direktiivien toimeenpanossa

Concerted Action -hankkeiden kautta Suomeen kertyy hyvää vertailutietoa direktiivien toimeenpanosta, ja kokouksissa on mahdollisuus avoimeen keskusteluun muiden jäsenvaltioiden asiantuntijoiden sekä EU:n edustajien kanssa.


Sivua päivitetty viimeksi 2.8.2024