Siirry sisältöön

Systeemisten muutosten nopeuttaminen

Ihmiset ja organisaatiot ovat rakentaneet toimintamallit ja kulutustottumukset energian ja luonnonvarojen runsauteen, mutta olemme heränneet niiden niukkuuteen. Motivan tehtävä on tukea hallittuja systeemisiä siirtymiä, muun muassa lineaarisesta taloudesta kiertotalouteen sekä vähähiilisempään kulutukseen.


Tutustu menestystarinoihimme

Elinvoimaa kuntiin edelläkävijäkuntien Fisu-verkostosta

Edelläkävijäkuntien verkoston 11 kuntaa: Forssa, Hyvinkää, Ii, Joensuu, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Riihimäki, Turku ja Vaasa sparraavat toinen toisiaan ja jakavat hyviä käytäntöjä vaikuttavasti.

Julkiset hankinnat kestävästi ja innovatiivisesti

Motiva koordinoi kuuden organisaation verkostomaista KEINO-osaamiskeskusta. KEINO tekee tiivistä yhteistyötä Suomen ensimmäisen kansallisen julkisten hankintojen strategian eli Hankinta-Suomen kanssa.

Kokeilu- ja skaalauspalveluilla ketteryyttä kehittämiseen

Kokeileva kehittäminen on tapa selvittää toimenpiteiden vaikutuksia, pienentää kehittämiseen liittyviä riskejä ja säästää resursseja. Se on myös tapa edetä vaiheittain, pilkkoen ongelmat pienempiin ratkaistaviin osiin.

Kriteeripankki – vastuullisuuskriteereitä julkisiin hankintoihin

Kriteeripankki mahdollistaa laajemmin vastuullisuusnäkökulmien huomioimisen hankinnoissa, kun kriteerit löytyvät yhdestä paikasta. Kaikki Kriteeripankin kriteerit ovat hankintalain mukaisia, todennettavia, kyseiseen hankintaan keskeisesti liittyviä ja markkinoita kannustavia.

Sitoumus2050 – kestävän kehityksen sitoumusten kotipesä

Kestävän kehityksen sitoumukset ovat esimerkki Suomen tavasta toteuttaa kestävää kehitystä ja Agenda2030-tavoitteita käytännössä. Se on ilmainen ja vapaaehtoinen työkalu organisaatioiden kestävyystyöhön.

Vaikuttavuusjohtamisen osaamiskeskus – tavoitteena suurin yhteiskunnallinen hyöty

Vaikuttavuusperusteisuus mahdollistaa asetettujen tavoitteiden systemaattisen seurannan. Se auttaa kohdentamaan julkisen sektorin resurssit tehokkaasti ja kustannusvaikuttavasti sekä helpottaa hyväksi havaittujen toimenpiteiden skaalaamista.


Sivua päivitetty viimeksi 19.4.2024