Siirry sisältöön

Auton valintaan ja käyttöön liittyviä verkkopalveluja

Tälle sivulle on koottu verkkopalveluja, joista saa lisätietoa:
  • markkinoilla olevista henkilö- ja pakettiautoista
  • uusiutuvan energian tankkaus- tai latauspaikoista
Uusiutuvan energian tankkauspaikoista saa tietoa energiayhtiöiden ja yhdistysten verkkopalveluista. Sähköautojen julkiset latausasemat löytyvät Sähköautoilijat ry:n karttasovelluksen avulla.

Autotietoa

Kaasuautoista löytyy lisätietoa Kaasuautoilijat ry:n verkkosivuilta, jossa on muun muassa listaus kaikista uutena myytävistä kaasuautomalleista ja koko Euroopan kaasuntankkausasemat.

Lisätietoa kaasuautoista: Kaasuautoilijat ry

Tankkaus- ja latauspaikkoja

Korkeaseosetanoli

Korkeaseosetanolia on saatavilla St1:n ja ABC:n huoltoasemilta eri puolilla maata. St1 myy valmistamaansa biojätteistä ja tähteistä valmistettua korkeaseosetanolia nimellä RE85. ABC myy samaa polttoainetta nimellä EkoFlex E85.

Korkeaseosetanolin tankkausasemat: RE85-polttoaineen tankkausasemat

Uusiutuva diesel

Neste toi tammikuussa 2017 markkinoille uusiutuvan Neste MY -dieselin, joka valmistetaan 100-prosenttisesti erilaisista jätteistä, tähteistä ja kasviöljyistä. Kesällä 2019 sitä oli saatavilla kaikkiaan 37 liikenneasemalta, joista 22 on kevyen liikenteen asemia ja 15 raskaan liikenteen tankkausasemia. Uusiutuvaa dieseliä käytetään myös normaalin fossiilisen dieselin joukossa seoksena; esimerkiksi Neste Pro Dieselissä on vähintään 15 prosenttia uusiutuvaa dieseliä.

Neste Oy: Neste MY -asemat

Maakaasu ja biokaasu

Maakaasun ja biokaasun tankkausasemia oli kesällä 2019 Suomessa kaikkiaan 44 kpl. Tankkausasemaverkko on edelleen laajenemassa, sillä uusia tankkausasemia on rakenteilla. Jakeluasemien sijainnin voi tarkistaa oheisista Gasumin ja Kaasuautoilijat ry:n karttasovelluksista.

Kaasuautoilijat ry: Kaasuasemat
Gasum Oy: Kaasutankkausasemien sijainnit

Sähköautojen latauspisteet

Sähköauton julkisten latausasemien määrä kasvaa. Suurin osa on verkkovirralla toimivia, hitaaseen lataukseen tarkoitettuja asemia (230 V / 16 A). Tällaisella asemalla lisäajomatkaa saadaan tunnin latauksella 15-20 kilometriä. Pääkaupunkiseudulla on avattu myös ensimmäiset pikalatausasemat, joissa akuston voi varata 80 prosentin varaustilaan noin puolessa tunnissa.

Sähköautoilijat ry:n ylläpitämästä karttasovelluksesta voi tarkistaa julkisten latauspisteiden sijainnin Suomessa ja muutamissa Suomen naapurimaissa.

Sähköautoilijat ry:
Sähköautoilijat ry


Sivua päivitetty viimeksi 9.6.2023