Ruokahävikin vähentämistä koko elintarvikeketjussa
Miksi?
Suomessa päätyy vuosittain yli 400 miljoonaa kiloa ruokaa roskiin
Ruokahävikkiä syntyy niin kotitalouksissa, ravintoloissa, kaupoissa, teollisuudessa kuin alkutuotannossa. Tarvitsemme monia erilaisia työkaluja, innovaatioita ja vuorovaikutusta hävikin vähentämiseen koko elintarvikeketjussa.Mitä?
- Kokosimme alan toimijat Ruokaketjun hävikkiseminaariin keskustelemaan uusimmista keinoista.
- Elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumuksella seuraamme kaupan, teollisuuden ja pakkausalan yritysten edistymistä hävikin vähentämisessä.
- Avasimme kuluttajille Facebookiin Hävikkiruokaryhmän, jossa jaetaan vinkkejä hävikin vähentämiseen.
- Järjestimme ysiluokkalaisille Hävikki-battlen, jossa opitaan vähentämään hävikkiä kotona.
- Tuotimme ruokapalveluille ja ravintoloille turvalliset ohjeet hävikin myyntiin ja hyväntekeväisyyteen jakamiseen.
Miten?
Mahdollistamme yhteistyön ja vuorovaikutuksen, viestimme, autamme tavoitteiden asettamisessa ja kehitämme uusia keinoja
1 000 | Katsojaa Ruokaketjun hävikkiwebinaarilla. |
5 000 | Facebookin Hävikkiruokaryhmässä jäsentä. |
8 000 | Ysiluokkalaista otti osaa Hävikki-battleen. |
3 milj. kg | Sitoumuksen tehneet yritykset vähensivät ruokahävikkiä. |
Mahdollistajat: maa- ja metsätalousministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö sekä sitoumuksen tehneet yritykset