Siirry sisältöön

69 hakutulosta

Tilaisuuden avasivat ylijohtaja Riku Huttunen työ- ja elinkeinoministeriöstä, ylijohtaja Teppo Lehtinen ympäristöministeriöstä sekä yksikönpäällikkö Claudia Canevari Euroopan komission energiapääosaston energiatehokkuus: politiikka ja rahoitus -yksiköstä. Puheenjohtajana toimi johtaja Heikki Väisänen Energiavirastosta.
mySmartLife/Helsinki, Stardust/Tampere, MakingCity/Oulu, Sparcs/Espoo (rahoitus EU H2020, kaupungit, hankekumppanit) • Uusien teknologioiden ja digitalisoinnin demonstraatiot energiantuotannon, rakennusten energiankulutuksen ja liikenteen päästöjen vähentämisessä Katsaus rakennus- ja energiatehokkuusalan osaamiseen ja koulutukseen Energiatehokkuuden osaaminen ja koulutus • Rakenteellinen energiatehokkuus
liittymä kohtaan 7.3.6) • Yhdestä pisteestä neuvonta, palveluntuottajat ja rahoitus (liittymät Korjaustieto.fi) • Korjausrakentamisen ratkaisut kuluttajille • Yhteydet ammattilaisiin: löydä asiantuntijat (toteuttajat, palveluntarjoajat) • Yhteydet rahoittajiin: Rahoitushaku ja Avustushaku (linkitys) • Tukea hankkeiden yhdistämiseen: Ryhmäkorjaamisen edistäminen ja Energiayhteisöt 5 Energiatehokkuus
Laitteen energiatehokkuus Laitteen on täytettävä kaikki viimeksi julkaistussa ENERGY STAR -merkinnän versiossa asetetut energiatehokkuutta ja virranhallintaa koskevat vaatimukset kuvantamislaitteille. Yksi laitteiden merkittävimmistä ympäristövaikutuksista on energiankulutus.
. – Asuntokannan energiatehokkuus on avainasemassa asetettujen hiilineutraalisuustavoitteiden saavuttamisessa. Ilmastoviisaat palvelut taloyhtiöissä -selvitys osoittaa, että taloyhtiöillä on paljon kiinnostusta muun muassa energiatehokkuuden ja asuinolosuhteiden seurantaan keskittyvien palveluiden hankkimiseen.
• Kaukolämpö ja sähkö: päästökauppa, energiaverotus, muu lainsäädäntö – Toimijoiden omat, lainsäädäntöä kunnianhimoisemmat hiilineutraalisuustavoitteet • Muut lämmitysmuodot (fossiiliset) Toimien kohdistaminen Lähde: Tilastokeskus, Energia –taulukkopalvelu, Taul. 7.2 (ennakkotieto 2018) 2 Mirja Tiitinen 10.2.2020 Energiatehokkuus olennainen, vaikka energiajärjestelmä siirtyy kohti ilmastoneutraaliksi
Rakenteellinen energiatehokkuus saavutetaan paksummilla eristekerroksilla ja tiiviillä vaipalla. Eristeiden osalta valinnat tehdään talon suunnitteluvaiheessa mutta ilmatiiveyteen voidaan vaikuttaa paljon vielä myöhemminkin.
Valotehokkuus eli valon tuotto suhteessa sähkönkulutukseen voidaan määrittää esimerkiksi minimiarvoon 150lm/W, jolloin energiatehokkuus on jo hyvin korkealla tasolla eli noin kaksinkertainen loistelamppuun verrattuna. Nykyteknologialla on saavutettavissa jo yli 200 lm/W taso, mutta suuri valotehokkuusvoi alentaa käyttömukavuutta ja aiheuttaa häikäisyä.
Ajankohtaista YM:stä Energiatodistusten laatijoiden ajankohtaispäivä 26.11.2019 Maarit Haakana Ympäristöneuvos Toimeenpano Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin muutos Uusi laki ja MRL:n muutos 2018/844 MRL:n nojalla annettava ympäristöministeriön asetus Muut kansalliset toimet Sähköautojen latausvalmius ja latauspisteet Teknisten järjestelmien energiatehokkuus Pitkän aikavälin korjausstrategia
Direktiivin 2 artiklan 2 alakohdan mukaan ”lähes nollaenergiarakennuksella” tarkoitetaan rakennusta, jolla on erittäin korkea energiatehokkuus, sellaisena kuin se on määritettynä liitteen I mukaisesti.