10 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Taloyhtiön askelta energiahukan vähentämiseksi 1. 3. 5.
Valtion täytetakaus –instrumentti on ollut valuvikainen alusta lähtien: Olisi syytä selvittää, olisiko tuon välinen uudelleen-formuloinnilla autettavissa korjaamista elinkelpoisissa, mutta arvoltaan keskimääräistä tasoa halvempien taloyhtiöiden kohdalla!?!
hallitukset • Isännöitsijät • Julkinen sektori/kunnat 11/02/2020 Korjausrakentamisen strategia 2050 - kuulemistilaisuus 6 Tukiin, avustuksiin ja rahoitukseen liittyvät suositukset • Energia-avustukset pientaloille ja taloyhtiöille tulisi ottaa käyttöön pitkäjänteisesti. • Keskitettyä neuvontaa tukiin ja rahoitukseen liittyen tulisi tarjota kuluttajille (One-stop-shop), mutta myös muille
. – 4.2.2020 Strategiset linjaukset • Korjauksia tulee edistää jatkossa ja mahdollistaa energiatehokkuuden parantuminen niiden yhteydessä • Täydennysrakentaminen ja sen vähähiilisyys • Taloyhtiöiden tietoisuutta korjaustarpeista sekä niihin varautumisesta myös taloudellisesti tulee parantaa • Tarvitaan edelleen ajantasaista hyvää tietoa etenkin uudesta teknologiasta sekä sen vaikutuksista
. • Suositus: Selvitetään ns. vaikuttavuusinvestointimallia, jossa korjausinvestointi rahoitetaan yksityisten sijoittajien ja taloyhtiöiden panoksella.
Tämän lisäksi edistetään öljylämmityksen korvaamista ja sähkölämmityksen vähentämistä yksityisissä rakennuksissa ja tarjotaan neuvontaa kansalaisille, taloyhtiöille ja yrityksille. Rakennuskannan uusiutuvan energian lisäämismahdollisuuksia on erityisesti öljy- ja sähkölämmitteisissä kiinteistöissä.
Usein uusimistarpeessa ovat myös ikkunat ja ovet, mutta niin mittavaan korjaukseen vielä harva taloyhtiö on uskaltanut lähteä. Tämän esimerkin taloyhtiössä korjaukset tehtiin kerralla. Kuva 34.
Aurinkolämmön aurinkoenergian käyttöä yksityisissä kiinteistöissä toimimalla esimerkkinä, kehittämällä hankinnoillaan markkinoita sekä tarjoamalla neuvontaa kotitalouksille, taloyhtiöille ja yrityksille käyttöönottoon liittyen.
Kunta voi edistää aurinkoenergian käyttöä yksityisissä kiinteistöissä toimimalla esimerkkinä, kehittämällä hankinnoillaan markkinoita sekä tarjoamalla neuvontaa kotitalouksille, taloyhtiöille ja yrityksille käyttöönottoon liittyen.
Koska kartonki- ja muovijäte kuuluvat tuottajavastuuseen, taloyhtiöiden ei tarvitse maksaa käsittelymaksuja, sillä se sisältyy tuotteen hintaan. Vuonna 2025 muovipakkauksista 55 % tulee ohjata uudelleenkäyttöön tai kierrätykseen ja kartonkipakkausten osalta osuus on 75 %.