Siirry sisältöön

15 hakutulosta

Näytä hakutuloksia aihealueittain
yksinomaan joko koneelliseksi tai painovoimaiseksi ilmanvaihtojärjestelmäksi. 3.7.4.2 Painovoimainen ilmanvaihtojärjestelmä voidaan suunnitella tehostettavaksi poistoilmapuhaltimella.
Vanhan talon ilmanvaihto: Nyt vanhan talon painovoimainen ilmanvaihto lasketaan nyt siten, että ensin on runsas vuotoilma ja sitten määräyksen mukainen ilmanvaihto 0,4*m2 jne., kuten uuteenkin taloon. Vastaavasti uudet talot ovat tiiviitä; vuotoilmamäärä on pieni mutta koneellinen ilmanvaihto samansuuruinen kuin tuossa vanhassa talossa on laskennallisesti.
Ilmanvaihtojärjestelmä ILMANVAIHTOJÄRJESTELMÄ Ilmanvaihtojärjestelmä Lähde Painovoimainen ilmanvaihto havainnointi paikanpäällä 6 2.2 Laskentasuureet Taulukko 4.
Ilmanvaihtojärjestelmä ILMANVAIHTOJÄRJESTELMÄ Ilmanvaihtojärjestelmä Lähde Painovoimainen ilmanvaihto 6 havainnointi paikan päällä 2.2 Laskentasuureet Taulukko 4.
Rakennuksessa on painovoimainen ilmanvaihto.
Ilmanvaihtojärjestelmä: • Rakennuksen ilmanvaihtojärjestelmä: esimerkiksi painovoimainen ilmanvaihto, tulo- ja poistoilmanvaihto lämmöntalteenotolla tai koneellinen poistoilmanvaihto. • Ilmanvaihtojärjestelmän ilmanvaihtokoneiden tulo- ja poistoilmavirrat • Ilmanvaihtojärjestelmän ominaissähköteho, SFP-luku: SFP-luku antaa lukuarvon sille, miten paljon sähkötehoa rakennuksen ilmanvaihto
Pientalossa on öljylämmitys sekä painovoimainen ilmanvaihto, ja se on rakennuksena ilmeisen energiatehoton: pientalon E-luvuksi saadaan 510 kWh/(m2 a), ja se sijoittuu energiatehokkuusluokkaan G.
Tässä tapauksessa painovoimaisella ilmanvaihdolla varustetulle rakennukselle sallitaan 30 % suurempi lämpöhäviö kuin koneellisen ilmanvaihdon rakennukselle. 76 LIITE 5 Rakennuskohde Lue ohjeet Rakennuslupatunnus Pientalo 4 Esimerkki Rakennustyyppi Pääsuunnittelija Tasauslaskelman tekijä Päiväys Tulos: Suunnitteluratkaisu 1-kerroksinen pientalo, ilmanvaihto on painovoimainen.
Ilmanvaihtojärjestelmä: Kuvataan lyhyesti rakennuksen ilmanvaihtojärjestelmä, esimerkiksi painovoimainen ilmanvaihto, tulo- ja poistoilmanvaihto 176/2013 lämmöntalteenotolla tai koneellinen poistoilmanvaihto. Esitetään ilmanvaihtojärjestelmän ilmanvaihtokoneiden tulo- ja poistoilmavirrat, ominaissähköteho eli SFP-luku, lämmöntalteenoton lämpötilasuhde sekä jäätymisenesto.