Siirry sisältöön

41 hakutulosta

Ikkunoiden energiatehokkuus Parhaimmat A++ -energialuokan ikkunat ovat energiatehokkaampia kuin 1960-luvun talon alkuperäinen seinärakenne. Uusi ikkuna voi parhaimmillaan olla 10 kertaa energiatehokkaampi kuin vanha. Lasilta vaaditaan monenlaisia ominaisuuksia ja ikkunoissa voi olla suuria mallikohtaisia eroja.
RAKENTEELLINEN ENERGIATEHOKKUUS KOR JAUSRAKENTAMISESSA O p as Tuomo Ojanen Esa Nykänen Kari Hemmilä Tiiv is telmä Tässä oppaassa esitetään asuinrakennusten rakenteiden korjausrakentamisessa huomioon otettavia asioita. Tavoitteena on selkeyttää korjausten yhteydessä tehtävän rakenteellisen energiatehokkuuden parantamisen hyötyjä.
Rakenteiden ilmatiiveys ja energiatehokkuus 4.1 Rakennusten energiatehokkuus Rakennusten energiatehokkuuden keskeisimpiä tekijöitä ovat lämmöneristeiden määrä ja rakenteiden ilmatiiveys sekä talotekniikan oikeanlainen toiminta. Lämmöneristeen määrä on nykyään ulkoseinissä noin 200 millimetriä ja yläpohjissa noin 400 millimetriä mineraalivillaa.
Lämmönjakokeskuksen uusinnan yhteydessä kannattaa aina tarkistaa lämmitysjärjestelmän tilanne ja mitoitus sekä optimoida kiinteistön lämmitysjärjestelmän energiatehokkuus. Järkevän energiankäytön pitäisi olla osa kiinteistön jatkuvaa ylläpitoa ja asumistapaa. Uusinnan yhteydessä valitaan ja päätetään tilojen tavoitelämpötilat.
Varmista uusien ikkunoiden energiatehokkuus Uusia ikkunoita hankittaessa kannattaa huomioida myös ikkunoiden energiatehokkuus. Markkinoilla on noin 1 500 energialuokituksen saanutta ikkunaa, joiden energiatehokkuutta on helppo vertailla energiamerkinnän avulla.
Energiatehokkuus voidaan saavuttaa rakenteellisin tai teknisin keinoin, kustannustehokkuutta painottaen. Energiatehokkaassa talossa on hyvä sisäilman laatu ja kosteusteknisesti toimivat rakenteet. Näistä tekijöistä ei saa tinkiä energiatehokkuuteen pyrittäessä. Energiatehokas talo on ammattilaisten suunnittelema.
Energiatehokkuus korjaushankkeissa Suurimmassa osassa korjaushankkeita on mahdollista ottaa huomioon energiatehokkuuden parantaminen.
Eri urakoista vastaaville on tehtävä selväksi tavoitteena oleva energiatehokkuus, johon päästään huolellisella rakentamisella. Lopputulokseen vaikuttavat muun muassa työmaan organisointi, aikataulut, olosuhteet, tekijöiden osaaminen ja asenne sekä työmaan valvonta. Hyvä ilmanpitävyys on ehdoton edellytys rakennettaessa matala- tai passiivienergiataloa.