Siirry sisältöön

Tiedotteet 2024


14.8.2024 8.00

Puhdas tulevaisuus tarvitsee tekijöitä

Energiamurros on tärkeässä roolissa, kun halutaan hillitä ilmastonmuutosta. Puhtaasti tuotettu sähkö ja lämpö ovat edellytykset kestävälle tulevaisuudelle. Opintojaan suunnittelevien kannattaa hakeutua tekniikan alalle, sillä uusia tekijöitä toden totta tarvitaan.

Koulutusmahdollisuuksia ja suuntautumisvaihtoehtoja on paljon, sillä opintoja voi suorittaa ammattiopistoissa, ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa. Energiamurros vaatii rakennetun ympäristön ja uusiutuvan energian osaajia, joilla on hallussa uudet energiateknologiat, kuten tuulivoima, vesivoima, aurinkoenergia, lämpöpumput ja vihreä vety. Osaajat kasvavat sähkö-, LVI- ja energia-alaan liittyvien koulutuspolkujen kautta.

”Uusia tekijöitä ja suunnittelijoita tarvitaan, jotta jatkossakin on osaavaa työvoimaa saatavilla. Uudet energiateknologiat edellyttävät uudentyyppistä ja entistä laaja-alaisempaa tietotaitoa eri osa-alueilta”, muistuttaa erityisasiantuntija Johanna Kirkinen Energiavirastosta.

Tietoa kootusti Motivan verkkosivuilla

Motiva on koonnut tietoa alan koulutuspoluista verkkosivuille, samoin tietoa tarjoavat eri toimijat: energia- ja LVISA-alat.

”Tavoitteena on nostaa tietoisuutta kestävien energiateknologioiden opiskelu- ja työllisyysmahdollisuuksista ja saada useampia opiskelujaan aloittavia sekä opiskeluja jatkavia hakeutumaan kyseisille aloille. Alalla työskentelevien haastattelut antavat hyvän kuvan siitä, miten erilaisia työuria on tarjolla”, sanoo asiantuntija Nina Teirasvuo Motivasta.

Tietoa koulutuksista sekä alan opiskelijoiden ja alalla työssä olevien kokemuksista koottua aineistoa on verkkosivuillamme:
Katso syksyn yhteishakujen aikataulut Opintopolku-portaalista ja hae muutoksen tekijäksi!

Energiamurrokseen liittyvän osaamisen kehittämisessä yhteistyötä tekevät Energiamaailma-kampanja Energiateollisuus ry, Suomen Uusiutuvat ry, LVI-ala.fi -kampanja (Suomen LVI-liitto SuLVI ry, Suomen Kylmäliikkeiden liitto ry, Suomen Kylmäyhdistys ry, LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry, Lämmitysenergia Yhdistys ry, Suomen Lämpöpumppuyhdistys SULPU ry, Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry, Talotekninen teollisuus ja kauppa ry ja VVS Föreningen i Finland rf), Näkymätön voima -kampanja STEK ry (Sähkötekniikan ja energiatehokkuuden edistämiskeskus STEK ry), Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry sekä valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva Oy Energiaviraston tukemana.

Lisätietoja:
Motiva Oy
asiantuntija Nina Teirasvuo
puh. 050 472 9487
nina.teirasvuo@motiva.fi


Palaa otsikoihin



Sivua päivitetty viimeksi 14.8.2024