Siirry sisältöön

Tiedotteet 2024


5.2.2024 15.00

Energiakäytävä Opopäivillä: Haussa puhtaan tulevaisuuden tekijöitä!

Energiamurros vaatii rakennetun ympäristön ja uusiutuvan energian osaajia, joilla on hallussa uudet energiateknologiat, kuten tuulivoima, vesivoima, aurinkoenergia, lämpöpumput ja vihreä vety. Osaajat kasvavat niin sähkö-, LVI- ja energia-alaan liittyvien koulutuspolkujen kautta. Rovaniemen OPO-päivät 2024 tapahtumassa Motiva ja alan toimijat ovat mukana kertomassa ajankohtaista tietoa alojen koulutusmahdollisuuksista sekä tulevaisuuden näkymistä.

Opopäivät 2024 Energiakäytävä – tule kysymään sähkö-, LVI- ja energia-alan tulevaisuuden näkymistä!

Opopäivillä Rovaniemellä 9.2.2024 sähkö-, LVI- ja energia-alan koulutustarjontaa ja alojen tulevaisuuden näkymiä ovat esittelemässä alan toimijat sekä Motiva Oy.

Energiamurros on tärkeässä roolissa, kun halutaan hillitä ilmastonmuutosta. Puhtaasti tuotettu sähkö ja lämpö ovat edellytykset kestävälle tulevaisuudelle. Motiva ja alan toimijat kannustavat opintojaan suunnittelevia hakeutumaan tekniikan alalle, sillä uusia tekijöitä tullaan tarvitsemaan. Koulutusmahdollisuuksia ja suuntautumisvaihtoehtoja on paljon, sillä opintoja voi suorittaa ammattiopistoissa, ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa.

Energiakäytävällä ovat mukana Energiateollisuus ry, Caverion Oy, Neve Oy, Rovakaira Oy, Kemijoki Oy, Suomen Tuulivoimayhdistys ry ja Energiequelle Oy, LVI-ala.fi -kampanja (Suomen LVI-liitto SuLVI ry, Suomen Kylmäliikkeiden liitto ry, Suomen Kylmäyhdistys ry, LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry, Lämmitysenergia Yhdistys ry, Suomen Lämpöpumppuyhdistys SULPU ry, Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry, Talotekninen teollisuus ja kauppa ry ja VVS Föreningen i Finland rf), Näkymätön voima -kampanja STEK ry (Sähkötekniikan ja energiatehokkuuden edistämiskeskus STEK ry), Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry sekä valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva Oy, Energiaviraston tukemana.

Opiskelemaan ammattiopistoon tai korkeakouluun – tietoa kootusti Motivan verkkosivuilla

"Energiamurros vaatii rakennetun ympäristön ja uusiutuvan energian osaajia, joilla on hallussa uudet energiateknologiat. Tarvetta on myös entistä laaja-alaisemmalle ja eri alojen tietoja yhdistävälle osaamiselle eri rakennuksen elinkaaren vaiheisiin sekä palvelujen kehittämiselle. On tärkeää, että meillä on osaavia tekijöitä myös tulevaisuudessa. Siksi Energiavirasto on yhteistyössä Motivan kanssa koonnut opintojaan suunnitteleville tietoa mahdollisista opintopoluista, joilla näille aloille voi kouluttautua", painottaa Energiaviraston yli-insinööri Johanna Kirkinen.

Tietoa on koottu niin ammattiopisto- kuin korkeakoulutason opiskelumahdollisuuksista erityisesti uusiin energiateknologioihin liittyen.

"Opiskelu- ja urapolut kestävien energiateknologioiden alalla on tärkeä tuoda näkyviksi ja siksi olemme koonneet tietoa verkkosivuillemme. Alalla työskentelevien haastattelut antavat hyvän kuvan siitä, miten erilaisia työuria on tarjolla", kertoo asiantuntija Nina Teirasvuo Motivasta.

Tietoa koulutuksista sekä alan opiskelijoiden ja alalla työssä olevien kokemuksista koottua aineistoa löytyy verkkosivuiltamme: Koulut ja oppilaitokset

Lisätietoja OPO-päivät 2024 Energiakäytävästä:
Motiva Oy
asiantuntija Nina Teirasvuo
puh. 050 472 9487
nina.teirasvuo@motiva.fi

Energiakäytävällä mukana olevien tahojen edustajat:
Energiateollisuus ry
Henna Hirvonen
puh. 040 768 1365

Motiva Oy
Nina Teirasvuo
puh. 050472 9487

LVI-ala.fi:
Suomen LVI-liitto ry
Kaisa Hannula
puh. 050 572 2228

Suomen Kylmäliikkeiden liitto ry
Pauli Tarna
puh. 040 161 8575

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä (REDU)
Marko Haavikko
puh. 040 848 0835

STEK ry, Näkymätön voima
Kirsi Gimishanov
puh. 040 480 8223

Suomen Tuulivoimayhdistys ry
Johanna Sula
puh. 040 770 0332

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry
Mauri Moilanen
puh. 040 922 6490

Lisätietoja verkossa:
Opiskelemaan ammattiopistoon (Motiva)
Opiskelemaan korkeakouluun (Motiva)
LVI-ala.fi
Näkymätön voima 
Suomen Tuulivoimayhdistys ry
Energiateollisuus ry
Opo-päivät 2024


Palaa otsikoihin



Sivua päivitetty viimeksi 9.2.2024