Siirry sisältöön

Elinvoimaa lähiruokahankinnoilla

AIKA: 10.10.2024 klo 14-15.30
PAIKKA: Webinaari, Teams

Tietoa lähiruoan elinvoimavaikutuksista ja siitä, miten lähiruoan määrää julkisissa ruokapalveluissa voidaan lisätä dynaamisella hankintajärjestelmällä. Tilaisuudessa keskusteltiin myös julkiselle sektorille tarjoamisen hyödyistä pientuottajien näkökulmasta.

Tilaisuuden järjestivät yhdessä Motiva, Helsingin yliopiston Ruralia instituutti ja TUUMA27 sekä Ruokasektorin koodinaatio -hankkeet ja maa- ja metsätalousministeriö.

Ohjelma

Avaussanat
Erityisasiantuntija Auli Väänänen, maa- ja metsätalousministeriö

Ruokahankinnoilla vaikutetaan alueiden talouteen
Tutkijatohtori Susanna Kujala, Ruralia-instituutti       
 
Kaarean tavoitteena lisätä lähiruokaa dynaamisella hankintajärjestelmällä
Hankintapäällikkö Ari Heikkilä, Kaarea Oy       
 
Lähiruokahankinnat Salon ravitsemispalveluissa 
Anu Sorvari-Happonen ja Mari Portaala, Salon ravitsemis- ja puhtaanapitopalvelut 

Näin lähellä tuotettu härkäpapu saatiin koulujen ruokalistalle (Haastattelu)
Katariina Klinckowström, Karviaisten tila      
 
Paikallistukku mahdollistamassa paikallisruoan käyttöä 
Kehitysjohtaja Niina Jaakkola, Jaakkolan Tukku Oy      
 
Lisää lähiruokaa dynaamisella hankinnalla – opas hankkijan avuksi 
Johtava asiantuntija Suvi Sippola, Motiva Oy     

Tallenne

HUOM! Tallenne on katsottavissa 2 viikkoa, jonka jälkeen pyydettäessä ilmoittautumiset@motiva.fi


Sivua päivitetty viimeksi 11.10.2024