Siirry sisältöön

Luonnon monimuotoisuus elintarvikehankinnoissa

Aika: 13.6.2023
Paikka: Webinaari, Teams

Motiva julkaisi kesäkuussa 2023 luonnon monimuotoisuutta tukevat elintarvikehankintojen vastuullisuuskriteerit. Kriteerien päivitystyö on tehty maa- ja metsätalousministeriön (MMM) toimeksiannosta vuoropuhelussa tilaajien, toimittajien ja keskeisten sidosryhmien kanssa.

Webinaarissa kuultiin, miten luonnon monimuotoisuus on mahdollista huomioida elintarvike- ja ruokapalveluhankinnoissa. Tilaisuudessa esiteltiin päivitetyt hankintakriteerit ja kuultiin käytännön kokemuksia elintarvikehankinnoista.

Webinaari järjestetiin yhteistyössä Kuntaliiton, maa- ja metsätalousministeriön sekä Ammattikeittiöosaajien kanssa.

Tallenne

Tallenne on saatavilla pyydettäessä ilmoittautumiset@motiva.fi.

Esitykset

Luonnon monimuotoisuus elintarvike- ja ruokapalveluhankinnoissa
Fanny Teräs, asiantuntija, Gaia Consulting Oy

Oppaan esittely ja esimerkkejä luonnon monimuotoisuutta tukevista hankintakriteereistä
Elina Muurimäki, asiantuntija Motiva Oy

Miten valitsen toimivat vastuullisuuskriteerit hankintaan?
Suvi Salmela, asiantuntija Motiva Oy

Miten luomuruoan määrää voi lisätä ruokapalveluissa?
Terhi Paldan, ruokatuotekehityspäällikkö ja keittiömestari, ISS

Luonnon monimuotoisuuden edistäminen maitotiloilla
Juha Nousiainen, Valion ilmasto-ohjelmasta vastaava johtaja, Valio


Sivua päivitetty viimeksi 16.11.2023