Siirry sisältöön
GreenEnergyCases in English

GreenEnergyCases

GreenEnergyCases-palvelusta saa tietoa ja siellä voi kertoa uusimmista energia-alan sovelluksista, suomalaisesta energiaosaamisesta ja mielenkiintoisista vierailukohteista. Luovat ja älykkäät ratkaisut auttavat vähentämään päästöjä, lisäävät kotimaisten ja uusiutuvien energialähteiden käyttöä ja tehostavat tuotantoprosesseja. Erityisesti bioenergian ja siihen liittyvien sovellusten saralla Suomi on edelläkävijämaa.

Vierailukäynnit kohteisiin on sovittava etukäteen kohteiden yhteyshenkilöiden kanssa.

Ilmoita yrityksesi mukaan GreenEnergyCases-palveluun


Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – XAMK, Bio- ja kiertotalouden tutkimuskeskus - XAMK BioSampo

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – XAMK

TARJOAA OPETUSTA, TEKEE TUTKIMUSTA JA KEHITTÄMISTYÖTÄ JA TUOTTAA PALVELUJA YRITYKSILLE JA IHMISILLE
Xamk profiloituu hyvinvoinnin, teknologian ja luovan talouden korkeakouluksi. Korkeakoulun kivijalkoina ovat Kotka, Kouvola, Mikkeli ja Savonlinna, ja kampuksena koko maailma. Tutkinto-opiskelijoita on 9400, avoimessa ammattikorkeakoulussa opiskelevia on 8900 ja henkilökuntaa yli 800.

TIETOA, ASIANTUNTEMUSTA JA INNOVAATIOITA KAAKKOIS_SUOMEEN JA KANSAINVÄLISESTI
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun TKI-toiminta tähtää etenkin Etelä-Savon ja Kymenlaakson elinvoiman vahvistamiseen. Tavoitteenamme on tukea yrityksiä menestymään sekä synnyttää uutta yrittäjyyttä. Hankkeita on vuositasolla käynnissä noin 250. Kaikissa niissä asiantuntijamme etsivät, kokeilevat ja kehittävät uusia tuotteita ja palveluja tai tekevät tutkimusta yritysten ja työelämän tarpeisiin.

Jatkuvasti vahvistuva kansainvälinen TKI-toimintamme keskittyy pääasiassa Eurooppaan, Itämeren alueelle sekä Venäjälle. Ratkomme kansainvälisten kumppaneidemme kanssa yhteisiä tulevaisuuden haasteita. Neljän vahvuusalamme kansallinen ja kansainvälinen huippuosaaminen palvelee mm. Suomen suurimpia yrityksiä ja vientiteollisuutta.

VAHVUUSALAMME OVAT:
Digitaalinen talous
Metsä, ympäristö ja energia
Kestävä hyvinvointi
Logistiikka ja merenkulku

TUTKIMUSYHTEISTYÖSSÄ KUMPPANEITAMME OVAT:
yritykset
järjestöt ja julkisyhteisöt
yliopistot ja ammattikorkeakoulut
tutkimuslaitokset

Tutkimus- ja kehittämistoiminnan päärahoittajia ovat mm. EU:n rakennerahastot, muut EU:n ja kansainväliset tutkimusohjelmat, Business Finland, Suomen akatemia, säätiöt, yritykset ja muut organisaatiot.


Bio- ja kiertotalouden tutkimuskeskus - XAMK BioSampo

Bio- ja kiertotalouden tutkimuskeskus - XAMK BioSampo

DIGITAALINEN OPPIMISYMPÄRISTÖ JA LAAJENEVA TKI-TOIMINTA
BioSammon toiminta painottuu entistä selvemmin kiertotalouteen ja mm. hienojakoisten puumateriaalien ja niiden hyödyntämiseksi tarvittavien prosessien selvitystyöhön. Myös hiilen kierron tehostaminen mm. käyttönä maapohjien kasvatusalustoissa ja ravinnevalumien hallinnassa kuuluvat BioSammon toiminta-alaan. Hidaspyrolyysiprosessin hyödyntämisellä on toiminnassa merkittävä rooli.

Älykkäät sähköverkot ja ”Iot” etäkäyttömenetelmät ovat uusia toimintaympäristöjä. Hajautetun sähköntuotannon ja CHP-energiayksiköiden kehitystyö ja laboratoriotoiminta sekä sähkön säädön ja varastoinnin menetelmien hyödyntäminen mahdollistavat digitaalisen oppimisympäristön sekä TKI-toiminnan laajentumisen BioSammossa.

EROTUSTEKNIIKAN TUTKIMUSKESKUS OSAKSI BIOSAMPOA
Xamkin TKI-toiminta Kymenlaaksossa on vahvasti laajenemassa ja kiertotalouden ja energian TKI-toiminta keskittymässä BioSammon yhteyteen. Tästä on esimerkkinä Erotustekniikan tutkimuskeskuksen siirtyminen osaksi BioSampoa. Erotustekniikan tutkimuskeskuksessa ajetaan teollisuudesta ja voimalaitoksista peräisin olevien tuhkien erotusajoja. Jatkotavoitteena on mm. tuhkan ja hiilen mikronisointi. Asiantuntijahenkilöstöä on lisätty tukemaan BioSammon kehittämistä.

Toimintaa kehitetään myös ulkopuolisen rahoituksien turvin, jolloin kehitystyöhön haetaan mm. EU-rahoitusta niin kansallisista kuin kansainvälisistä lähteistä. Kumppaniverkostoa pyritään laajentamaan jatkuvasti.

ENERGIA-ALAN KOULUTUSTA JA SOVELTAVAA TUTKIMUSTA
Tutkimuskeskus BioSampo siirtyi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoululle (XAMK) Kouvolan seudun ammattiopistolta (KSAO) elokuussa 2017. Uusi tutkimusyksikkö vahvistaa ammattikorkeakoulun kehitystyötä niin energia-alan koulutuksen osalta kuin metsä, ympäristö ja energia -vahvuusalan TKI-toiminnassa.

BioSammon toimintaa on kehitetty oppimisympäristöstä soveltavan tutkimuksen toimintaympäristöksi. Tiloissa järjestetään myös laboratorioharjoituksia ammattikorkeakoulun oppilaille, unohtamatta yhteistyötä ammattiopiston opiskelijoiden kanssa.


Tekniset tiedot

Aurinkopaneelien pinta-ala 40 m2
Teho 10kW solar peak power
Jäähdytysteho 10kW thermal chiller

Takaisin listaukseen

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – XAMK

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – XAMK
Pääskysentie 1
48220 Kotka

Hanna-Kaisa Koponen, Tutkimusjohtaja
hanna-kaisa.koponen@xamk.fi
040 736 8651

Kohteen tiedot

Ankkapurhantie 10
46910 Anjala, Kouvola

Juha Solio, Laitosvastaava
juha.solio@xamk.fi
044 702 8294

www.xamk.fi/bio-ja-kiertotalouden-tutkimuskeskus-biosampo-2/

Jaa kohde


Sivua päivitetty viimeksi 14.2.2024